Jambon copt-la cuptor

de mihaelar63 in Porc, 27 Sep 2015 | 10354 vizualizari

 

Am avut un jambon mare pe care sotul l-a portionat in bucati de cate 1-1.5 kg .De data aceasta am folosit o bucata mai mare . Completare sa nu ramna tava goala - o bucata de costita .

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg jambon porc semi-afumat cu soric
  • 500 gr costita porc
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 1 lingura patrunjel maruntit
  • 1 ceapa rosie
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 lingura rasa boia rosie ardei
  • 1 lingurita fulgi ardei iute
  • 2 cani vin alb sec
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambon copt-la cuptor:

  1. Ceapa se curata si se taie mai mbucati mai mari .
  2. Caciulia de usturoi  se curata de maustati si se taie usor in partea superioara [ atat cat sa elibereze aroma ]
  3. Carnea se spala si se pune intr-o tava [ teflonata ]impreuna cu ceapa si usturoiul .
  4. Se presara deasupra condimentele si se toarna vinul .
  5. Dati tava la cuptor timp de doua ore .
  6. Din cand in cand verificati daca nu s-a evaporat tot vinul si daca este nevoie completati cu putina apa .
  7. In ultima parte a cocerii intoarceti bucata de carne tot la 10 minute , pentru a fi rumena pe ambele parti . Prin acest procedeu obtin mereu o bucata de carne rumena in exterior si suculenta in interior .

TIPS-URI

1

Nu am adugat ulei sau alta grasime , ca lasata de bucatile de carne a fost suficienta .

2

Serviti jambonul cu garnitura si salata preferata . Noi am avut pireu de cartofi si castraveti murati

3

Merge bine si cu fasole boabe sau frecata .

4

Imagini finale si mai dichisite nu am mai avut timp sa fac . S-a devorat rapid:D

5

Grasimea ramasa am colectat-o intr-un borcanel . Am pus untura la rece si am folosit-o la sandwici cu ceapa verde >:D<

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon copt-la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

simona72 1

28.09.2015, 19:08

Nebunie, asta e aici!!

Rocsi 1

28.09.2015, 20:32

Ahaaaa, rup un colt, macar sa gust

- Andreea - 1

29.09.2015, 09:16

Vaiiiiiii...ce fel arata !!!!!!!!!!!!!!!!!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Coaste la cuptor cu sos BBQ