Jambon à la Chablisienne

de Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne, 27 Mar 2014 | 4575 vizualizari

 

Am găsit această rețetă în emisiunea lui Antony Bourdain, "No reservations" și mi-a placut foarte mult cum sună. Așa că am încercat-o, iar acesta este rezultatul!

 

INGREDIENTE

  • 6 felii subțiri de Jambon
  • 1 eșalotă
  • 200 ml Chablis
  • 1 foie de dafin
  • 125 ml smântână
  • 1 linguriță de făină
  • 1 1/2 linguri pastă de roșii
  • sare/ piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambon à la Chablisienne:

Într-o tigaie se încălzește puțin ulei sau unt și se călește eșalota până devine translucidă. 

Se adaugă vinul și se lasă câteva minute la foc mediu, până se evaporă alcoolul. 

Se adaugă pasta de rosii, dafinul, smântâna și făina și se lasă puțin să se îngroașe. Se adaugă sare și piper. 

La final, se adaugă feliile rulate de Jambon și se lasă la foc mic, acoperite de sos, 5 minute. 

Se servește cald cu mult sos. 

TIPS-URI

1

Pentru că rezultă destul de mult sos este recomandat să alegeți la garnitură orez, paste sau cartofi

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon à la Chablisienne" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

MIUTA 1

28.03.2014, 12:36

laura_n 1

28.03.2014, 17:16

bestial sos ce ar merge, deja salivez! norocos mare Norocosul )

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:08

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mazare cu muschiulet de porc