Jambon la cuptor

de Constelatialeu in Porc, 1 Feb 2018 | 9003 vizualizari

 

Si ceva carnita......

 

INGREDIENTE

  • cca 2 kg de jambon
  • 3 linguri sos soia
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri boia dulce
  • 2 linguri boia iute
  • 1 lingura sare grunjoasa
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambon la cuptor:

Mai intai crestam partea de jambon cu sorici si presaram sarea grunjoasa, lasam cca 20 min.

Separat amestecam sosul de soia cu uleiul de masline, boia dulce si boia iute, amestecam bine si turnam acest amestec peste jambon, mai lasam cca. 30 min sa se intrepatrunda aromele.

Intr-o tava asezam hartie de copt, hartia sa fie mai mare, suficient cat sa acoperim jambonul, asezam jambonul, rasturnam peste el amestecul de soia, ulei si boia, acoperim jambonul si pliem bine marginile hartiei de copt, in tava, sub hartia de copt turnam un ibric de apa.

Bagam tava la cuptor la foc mediu cca 3 ore; dupa 3 ore, scoatem jambonul din tava si-l transferam intr-o tava de ceramica, mai ungem putin jambonul cu ulei de masline si presaram boia dulce, turnam o cana cu apa si lasam la cuptor la foc mic inca1 ora sa se rumeneasca.

Se poate servi cu diverse garnituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

dantes 1

03.02.2018, 09:03

Gustos!

mihaelar63 1

05.02.2018, 03:43

Ce-ti veni sa bagi in boala oamenii cu asta ? Acum toata lumea plange dupa jambon ))

Ceausescu 1

23.02.2019, 12:13

Castiga bani cu sondaje online platite!
Pentru participarea la sondaje primeşti între 0.20€ si 2,5€ pentru un sondaj
Bonus la inregistrare 1,50 Euro
Inscrie-te aici, e gratuit si usor!
https://bit.ly/27Y30zS

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi la cuptor cu carne de porc