Kafta cu seminte - chiftele libaneze

de mihaelar63 in Vita, 3 Feb 2014 | 7379 vizualizari

 

Kafta se prepara din carne tocata de vita sau miel si se condimenteaza cu arome specific orientale . Eu m-am inspirat de pe TV Paprika din emisiunea Lucindei Scala Quinn. Am riscat eu cu scortisoara si menta verde :D Surpriza a fost ca si sotului i-au placut foarte mult.. Pe mine m-a impresionat suculenta si aroma . Kafta este alternativa la vesnicele chiftelute .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne tocata vita
  • 1 ceapa mica tocata
  • 1 lingura menta verde tocata
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 1 lingura ulei susan
  • 1 lingurita chimin
  • 1 lingura amestec piper, scortisoara, coriandru,cuisoare
  • 2-3 linguri supa carne
  • sare
  • 3 linguri seminte : floarea soarelui , susan , in .
  • 12 frigarui din lemn 15-20 cm
  • Legume proaspete pentru servit:rosii si salata verde
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kafta cu seminte - chiftele libaneze:

 Se amesteca toate ingredientele  si se dau cateva ore la rece .

Puneti  frigaruile sa stea in apa sa se infoaie . Nu se vor arde la copt.

Formati cu mainile umezite un fel de mititei mai lunguieti, in care infingeti  cate o frigaruie .

Coaceti frigarule la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt .

Puneti semintele intr-o punga mai groasa si zdrobiti semintele cu ajutorul unui facalet [ sucitor].

Scoateti kafta de la cuptor si cu ajutorul unei pensule le ungeti cu grasimea ce au lasat-o

Treceti pe fiecare prin seminte .

Serviti cu legume proaspete .

TIPS-URI

1

Se pot prepara si la gratar .

2

Grecii prepara Kafta si din carne de porc sau vitel .

Daca ti-a placut reteta noastra "Kafta cu seminte - chiftele libaneze" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din carne de vitel cu dovleac in sos de rosii