Kedgeree cu macrou afumat si oua fierte moi

de Satisfyyourcravings in Peste, 23 Mar 2018 | 3106 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati filet de macrou afumat, cu piele
  • 1 1/2 linguri ulei
  • 1 lingurita seminte de coriandru
  • 6-8 frunze de curry
  • 1 lingurita seminte de mustar
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 praz
  • 1/2 legatura mica de coriandru/patrunjel
  • 1 foaie de dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 200 gr orez Basmati
  • 1 lingurita turmeric
  • 1 lingurita pudra de curry
  • 1 lingurita piper alb
  • 1 chili
  • 200 grame mazare congelata, fiarta 4 minute
  • putin unt
  • 6 oua fierte, moi
  • 1 lime
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kedgeree cu macrou afumat si oua fierte moi:

Se toarna 500 ml de apa fierbinte peste bucatile de peste si se lasa deoparte. 

Se toaca ceapa, coriandrul morcovul, prazul si usturoiul.

Intre timp, se incalzeste uleiul intr-o tigaie mare cu fund dublu, la foc mediu. Se adauga semintele de coriandru, frunzele de curry si semintele de mustar si se gatesc 1 minut. Se adauga ceapa, morcovul, prazul, tulpinile de coriandru, foia de dafin si putina sare, se reduce focul si se gatesc 8-10 minute. Se adauga usturoiul si se mai gateste 2 minute.

Se adauga orezul si se soteaza cateva minute, avand grija sa nu se lipeasca. Se adauga apa in care au fost bucatile de peste si restul de condimente si se da focul mai mare. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mic, se acopera si se gateste 15-20 de minute. Se indeparteaza de pe foc si se mai lasa 15 minute, acoperit cu capac.

Se indeparteaza pielea bucatilor de peste. Carnea se rupe bucati si se adauga in orez impreuna cu mazarea si untul. Se adauga sucul de la jumatate de lime si 2 oua fierte, tocate. 

Se serveste cu ouale ramase, frunze de coriandru, restul de lime si piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kedgeree cu macrou afumat si oua fierte moi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de peste