Ketchup de casa (2)

de mirela0911 in Conserve, 12 Oct 2014 | 6086 vizualizari

 

Am gustat la cineva acest ketchup si mi-a placut tare mult asa ca, am luat reteta si am facut si eu. Este tare bun si aromat.

 

INGREDIENTE

  • 10 gogosari
  • 10-12 buc. mari de ceapa alba
  • 1-2 buc telina
  • 3-4 buc ardei iute
  • 250 ml otet
  • 400 g zahar
  • 3 litri bulion
  • sare
  • 1/2 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt cuisoare
  • 1/2 lgt nucsoara
  • 1 lgt rasa de salicil
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup de casa (2):

Se spala si se curata legumele. Se dau prin masina de tocat si se pun la foc intr-o oala de inox impreuna cu bulionul. Se lasa sa fiarba impreuna in jur de 3-4 ore, pana se inmoaie bine legumele. Eu am ales sa bag oala in cuptor. Din cand in cand am mai amestecat. 

Dupa ce s-au fiert bine legumele, am lasat putin sa se raceasca apoi le-am dat la blender. Am pus din nou la fiert impreuna cu zaharul, otetul si condimentele. Am lasat sa fiarba pana am obtinut o consistenta pe placul meu. 

Am adaugat la final salicilul si am pus ketchupul in sticle sterilizate. Se pun in paturi si se lasa acolo pana se racesc. Se depoziteaza in camara.

TIPS-URI

1

Cantitatile de zahar, otet si condimente se pot adauga in functie de gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup de casa (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Gherca Daniela 1

12.10.2014, 15:48

Bya Ralu 1

12.10.2014, 17:12

Rocsi 1

12.10.2014, 18:50

Ce cremos, ce culoare frumoasa are!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ketchup de casa