Ketchup picant

de Bunica in Bulion, 10 Aug 2014 | 16831 vizualizari

 

Am vazut la Laura Laurentiu o reteta de ketchup ,care m-a atras.Ieri am executat-o.A iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. rosii
  • 1,5 kg. ardei gras rosu
  • 2 cepe mari
  • 5 catei usturoi
  • runzele de la o telina
  • sare
  • 1 lingurita piper
  • 2 ardei iuti
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingurita pudra ghimbi1 lingurita tarhon
  • 4 foi dafin
  • 100 ml. otet
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup picant:

Ardeii se coc ,se curata de seminte,coaja si cotoare.

Ceapa si usturoiul curatate.

Le punem in blender pana obtinem o pasta.

Rosiile se dau prin masina de rosii.

Adreiul iute il taiem in doua pe lungime.

Punem intr-un vas incapator toate ingredientele ,mai putin otetul.

Se fierb pana se obtine o pasta.

Adaugam otetul. 

Se gusta si se completeaza de sare,piper.

Se scot foile de dafin.frunzele de telina si ardeiul iute.

Turnam compozitia fierbinte  in sticlele spalate si sterilizate,capacim si le punem la paturica ,spun eu(le infasuram intr-o patura de lana pana se racesc)

Din aceste cantitati am obtinut 2 sticle de 750 ml. si 2 sticle de 200 ml.

TIPS-URI

1

Se pot elimina sau adauga condimentee dorite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup picant" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ketchup Panacris