Kisir

de nilgun in Salate, 9 Aug 2013 | 5832 vizualizari

 

Kisir e o chestie care se intampla in bucatariile turcesti, kurde si asiriene si are ca principale ingrediente bulgur, pasta de rosii si patrunjel. La astea se adauga melasa de rodii, ceapa, usturoi, lamaie, plus ce-ti mai cade pe mana, precum si tot felul de condimente. Se mananca cald sau rece, ca salata ori meze

 

INGREDIENTE

  • 1 cana bulgur sfaramat
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 jumatate ardei iute uscat
  • 1 ardei verde
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 cepe
  • 2 cani de patrujel verde
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingura sirop de rodie
  • 1 lingura menta uscata
  • 1/2 lingura chimen
  • 2 rosii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kisir:

Bulgurul se pune in cana cu apa deasupra si se lasa la hidratat pana ce pregatim restul ingredientelor.

Cepele  se curata de coaja si se pun in blender pentru  se toca cat mai marunt. 

Se pune in pasta de rosii, ardeiul iute uscat taiat bucatele foarte mici. 

Bulgurul se pune intr-un castron si se rasfira cu o furculita. Se pune si ceapa deasupra si se amesteca. Se pune pasta de rosii cu ardeiul iute uscat tocat marunt.  Se adauga piperul negru, chimenul, menta uscata, uleiul, siropul de rodie si sucul de lamaie. 

La acestea se adauga si rosiile taiate cubulete mici , ardeiul tocat marunt ,patrunjelul tocat marunt tot cu blenderul.

Se aseaza in forma dorita in farfurie si se introduce la frigider. E o salata care e foarte buna rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kisir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

nilgun 1

09.08.2013, 20:37

multumesc

Rocsi 1

09.08.2013, 21:22

nilgun 1

09.08.2013, 21:30

multumesc rocsi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete cu ardei copt, editia 2, revizuita