Kleftiko de miel cu cartofi

de mihaelar63 in Oaie, 11 Apr 2022 | 3687 vizualizari

 

 
De cum am gasit aceasta reteta traditionala greceasca m-am indragostit de ea . Modul simplu de preparare si ideea ,, fiecare cu pachetelul lui ; m-a incantat .
Candva nu eram mare amatoare de miel-oaie . Acum pot sa va spun ca folosind retete si tehnici potrivite se poate ajunge la gusturi si aromne de exceptie !!!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne miel [ pulpa, costita ]
  • 4 cartofi mari
  • 2 rosii
  • 2 cepe rosii
  • 2-3 ardei
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri mustar
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1/2 cana ulei masline
  • 200gr branza -cascaval -mai uscat
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • sare si piper
  • hartie de copt si sfoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kleftiko de miel cu cartofi:

  1. Se  portioneaza carnea in bucati potrivite si cartofii se taie cuburi . 
  2. Ceapa si rosiile  se taie rondele .
  3. Intr-un vas se pune carnea si cartofii si se condimenteaza cu sare , piper , oregano , mustar .
  4.  Amestecati totul impreuna cu uleiul de masline , zeama de la lamaie si vinul alb .
  5. Pentru ca nu sunt prietena cu vinul [ in preparate ]eu am renuntat la el .
  6. Recomandat este sa lasati totul la marinat macar 2 ore .
  7.  Am sarit peste acest pas din lipsa de timp .
  8. Se  taie cate doua patrate mari de hartie / portie .
  9. Se aseaza hartia suprapusa cu colturile intercalate .
  10. Impartiti cantitatea de miel si cartofi in patru portii .
  11. La fiecare  portie se mai presara deasupra bucati de branza mai intarita sau de cascaval mai vechi si ardeii grasi taiati felii .
  12. Incheiati punand deasupra cate 1-2 felii de rosii .
  13. Se leaga fiecare pachet cu sfoara si se pun pachetele in tava [ sa nu curga accidental in cuptor.
  14. Dati tava la cuptor 90 minute la 220 grade .
  15. Reteta originala prevede sa stea la cuptor 3-4 ore la 150 grade .
  16.  Am sa incerc si aceasta varianta cu proxima ocazie .
  17. Fiecare mesean primeste un pachet .
  18.  O ,ce multitudine arome ies din pachet cand il desfaci !!!
  19.  Tehnica de impachetare este similara cu cea frantuzeasca de gatire ,, en papillote ''

TIPS-URI

1

Reteta originala prevede sa stea preparatul la cuptor 3-4 ore la 150 grade .

2

Am sa incerc si aceasta varianta cu proxima ocazie .

3

Tehnica de impachetare este similara cu cea frantuzeasca de gatire ,, en papillote ''

Daca ti-a placut reteta noastra "Kleftiko de miel cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel cu vin si usturoi