Kolokithopita (placinta cu dovlecei si feta)

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2012 | 8985 vizualizari

 

In mod normal aceasta placinta se face cu foi de placinta, dar eu o fac doar cand am musafiri, in rest, ptr noi o fac in "regim de urgenta" adica fara foi dar adaug faina la compozitie.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr dovlecei
  • 2 oua
  • 250 gr feta
  • 1 ceasca si jumatate faina
  • jumatate lingurita praf de copt
  • 1 ceasca lapte
  • jumatate ceasca ulei masline
  • jumatate ceapa data prin razatoare
  • O lingurita menta uscata
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kolokithopita (placinta cu dovlecei si feta):

Dovleceii sa dau prin razatoare si se amesteca cu putina sare, ii punem intr-o strecuratoare si lasam la scurs (daca ne grabim, putem sa frecam noi cu mana ca sa se scurga mai repede).

Intr-un bol, amestecam toate ingredientele, apoi turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si presarata cu putina faina. Lasam la cuptorul preincalzit ptr cca 45 min (depinde de cuptor) la 200C ( ptr ca cuptorul meu e puternic, las la 180C )

Lasam sa se raceasca putin, inainte de a taia placinta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kolokithopita (placinta cu dovlecei si feta)" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei la cuptor (by Nadina)