Koulourakia Chiotika ( biscuiti din insula Chios)

de Doralinda in Dulciuri, 17 Noi 2013 | 4819 vizualizari

 

Cred ca fiecare insula greceasca, fiecare regiune a Greciei, are cate un ingredient care nu se gaseste in alta parte, si asta le da un gust si o aroma deosebita preparatelor traditionale. Aici, voi posta o reteta care contine mastica, e un fel de clei asa ca cel care se gaseste la noi prin copaci, doar ca este o culoare deschisa si are un gust usor mentolat, din acest produs se face si binecunoscuta bautura greceasca Ouzo.

 

INGREDIENTE

  • 115 gr unt nesarat
  • 115 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita bicarbonat dizolvat in 2 linguri de lapte
  • un sfert de lingurita mastica
  • 500 gr faina care are incorporat praful de copt
  • un galbenus amestecat cu o lingura de apa ptr ungere
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Koulourakia Chiotika ( biscuiti din insula Chios):

Amestecati untul care in prealabil l-ati lasat sa se topeasca la temperatura camerei cu zaharul pana devine cremos, si continuand sa amestecati (cu mixerul) adaugati ouale pe rand alternand cu cate o lingura de faina ptr a preveni sa se faca ''cocoloase''.

Opriti mixerul si adaugati bicarbonatul si mastica, dupa care adaugati faina cate putin pana cand aveti un aluat usor de lucrat. Luati cate putin din aluat si faceti formele dorite, apoi le puneti intr-o tava in care aveti deja pus hartie de copt, dar lasati spatiu intre biscuiti, si ungeti cu galbenusul.

Puneti la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 15-20 min ( depinde de cuptorul fiecaruia).

TIPS-URI

1

Optional, puteti folosi si seminte de susan dupa ungere

2

biscuitii se pot pastra timp indelungat intr-o cutie metalica ptr biscoturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Koulourakia Chiotika ( biscuiti din insula Chios)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Doralinda 1

17.11.2013, 22:55

Crisulina, Ouzo nu e doar din anason, e din diferite mirodenii, arome seminte, fructe,iar anosonul fiind principalul ingredient, dar pun si struguri sau mastica

alilianaa 1

18.11.2013, 07:51

bun!

diaconta 1

18.11.2013, 14:08

Interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu gem