Kouneli psito- friptura greceasca de iepure

de mihaelar63 in Iepure, 26 Oct 2016 | 6058 vizualizari

 

  De mult timp am dorit sa prepar o friptura cu ouzo. Am primit bautura aceasta de la fiul meu dupa vacanta in Grecia . Tot atunci am fost cadorisita si cu un vas smaltuit traditional grecesc pentru preparate la cuptor + condimente grecesti  . Despre ouzo care este o bautura cu anason specific greceasca gasiti aci  deslusiri  http://grecia.travelon.ro/curiozitati/ouzo/. La vas si bautura greceasca s-a impus o reteta adecvata .
 Am preparat iepurasul de casa pentru masa de duminica ,inspirata de reteta aceasta https://faghta-giagias.blogspot.be/2014/08/kouneli-psito-sti-ladokolla-gioulbasi.html.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure de casa (3,5 kg)
  • 100 ml ouzo
  • 100 ml ulei masline presat la rece
  • 12 catei usturoi
  • 6 morcovi mici
  • 2 ardei grasi copti
  • 2 rosii
  • 2 ardei iuti verzi
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura oregano uscat grecesc
  • sare de Himalaya
  • piper-optional
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kouneli psito- friptura greceasca de iepure:

  1. Iepurele curatat bine si spalat l-am transat in patru bucati .
  2. Se lasa carnea sa se scurga si se maseaza bine cu sare si ouzio .
  3. Se curata legumele si se spala .
  4. Inainte de folosire am lasat vasul 20 minute  cu apa sa se hidrateze . Nu am citit nicaieri dar m-am gandit ca functioneaza la fel ca  si cu  vasele noastre de ceramica
  5. Se aseaza morcovii pe fundul vasului si deasupra se pun bucatile de carne .
  6. Adugati usturoiul , rosiile tocate , ardeiul copt blenduit si ceapa taiata bucati .
  7. Se presara oregano uscat si se stropeste cu ulei de masline .
  8. Pentru gustul picant eu am taiat rondele de ardei iute verde si le-am asezat deasupra fripturii .
  9. Se pune capac la vas si se pune in cuptor timp de doua ore  .
  10. Cuptorul nu se preincalzeste .
  11. dupa o ora se intoarce carnea de pe o parte pe alta . Dupa inca 30 minute   se repeta operatia .
  12. Mereu vasul trebuie sa fie acoperit cu capacul , astfel friptura nu se va usca doar se va rumeni frumos .
  13.   Serviti cu garnitura preferata . Noi am avut cartofi cu ceapa verde si brocolli [ din gradina proprie ]  sotat cu unt .
Daca ti-a placut reteta noastra "Kouneli psito- friptura greceasca de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de iepure