Kȕrtos - cozonac secuiesc

de lia maria in Dulciuri, 30 Ian 2012 | 28270 vizualizari

 

Kȕrtos pt toti prietenii mei de pe bucatars :)) de aceasta data, cu nuca de cocos...sper sa va placa:-* Reteta cu nr 300 !

 

INGREDIENTE

  • Ingredientept aluat:  
  • 30 gr drojdie
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar tos
  • 500 gr faina
  • 2 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • 80 gr margarina
  • un varf de cutit de sare
  • Sirop    
  • 200g zahar
  • 100ml apa
  • Glazura  
  • 8 linguri zahar tos
  • 200g nuca de cocos

 

Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kȕrtos - cozonac secuiesc:

Am pus ingredientele pt aluat in masina de paine, am setat-o pt framantat si dospit si am lasat-o sa-si faca treaba.(Daca nu aveti masina, framantati un aluat normal din ingredientele date)

Intre timp am pus apa si zaharul pe foc si la-m lasat sa dea cateva clocote, mai exact pana s-a topit zaharul, apoi am dat siropul la rece.

Am amestecat nuca de cocos cu zaharul si le-am pus  intr-o tava, in care sa am suficient spatiu pt tavalitul formelor.

Dupa ce aluatul a dospit, l-am intins pe planseta presarata cu faina intr-o foaie de aprox 1cm grosime, pe care am taiat-o in fasii late cam de 2 cm .
Am uns formele, cu putina margarina si am infasurat  fasia de aluat, in spirala. Am uns cu sirop, spirala de aluat dupa care am tavalit-o prin zaharul cu nuca de cocos.

Am asezat formele in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele si le-am pus in cuptorul dinainte incalzit,  pentru 20’.

I-am lasat cam 10-15 minute, sa se raceasca, apoi rasucind usor, i-am scos de pe forme.

Sant la fel de gustosi si calzi si reci deopotriva.

Pofta buna!

Ps:Cum se pot confectiona in casa, tuburile pt colaci  Aici  si inca un pont: infasurati mai multe tuburi, unul in altul, pentru a fi mai groase(eu asa am facut acum)

Daca ti-a placut reteta noastra "Kȕrtos - cozonac secuiesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

bianca92 1

25.10.2013, 10:38

Arata minunat

Krystyan Trendy 1

25.10.2013, 14:09

delicios

Xandrinne 1

10.01.2016, 12:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piersici