Labaneh cu ierburi aromate

de Mihaela11_jo in Aperitive / Garnituri, 13 Feb 2012 | 4823 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 litrii lapte proaspat pasteurizat  
  • 3 linguri de iaurt  
  • 1 lingura de sare  
  • ulei de masline  
  • o bucata de panza muselina  
  • 2 catei de usturoi( zdrobiti intr-un mojar sau trecuti prin presa de usturoi)  
  • 4 rosii mari  
  • 1 mana de frunza de menta verde  
  • 1 mana de frunza de patrunjel verde  
  • 1 mana de frunza de marar verde  
  • 2 cepe verzi  
  • lipie arabeasca  
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Labaneh cu ierburi aromate:

Prepararea iaurtului(”laban”)

Se incalzeste laptele la foc mic pana fierbe; se lasa sa se raceasca , dar nu de tot, sa fie doar caldut. Se amesteca 4 linguri de lapte caldut cu iaurtul si se adauga restului de lapte; se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se transfera intr-un vas de sticla sau de lut si se pune intr-o patura la caldura; se lasa 6-8 ore pana se intareste.

Preparare “labaneh”

Iaurtul astfel obtinut se amesteca bine cu sarea si se pune in bucata de muselina; aceasta se leaga si se agata pe robinetul de la chiuveta, lasandu-l sa se scurga bine de zer cca 10-12 ore; se obtine astfel labaneh cremos. Sau se poate pune intr-o strecuratoare inoxidabila deasupra unui vas si se lasa la  frigider. Se pune labaneh intr-un bol.

Se scoate miezul de la rosii si se pune la scurs intr-o strecuratoare.Rosiile se lasa de asemenea cu gura in jos pentru a se elimina plusul de lichid. Ceapa verde se taie marunt; la fel si frunzele de menta,patrunjel si marar. Se adauga toate ingredintele la labaneh, inclusive miezul de la rosii taiat marunt.Se mai adauga sare dupa gust.

Se poate servi ca atare cu lipie sau se pot umple cu labaneh rosiile.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Labaneh cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

samira2 1

07.06.2013, 17:30

delicios,abia astept sa fac si eu

Mihaela11_jo 1

09.06.2013, 11:57

Samira

Rahela Velicu 1

13.06.2021, 13:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecei si cartofi, dreasa cu labaneh