Lapte condensat

de MIUTA in Dulciuri, 20 Oct 2011 | 7662 vizualizari

 

Credeam ca e foarte greu sa faci lapte condensat si preferam sa cumpar de cate ori aveam nevoie.
De acum nu mai trebuie sa cumpar si sper sa faceti si voi,e asa de usor.
Am gasit pe internet cateva retete si am ales una de pe blogul"La Ancuta" caruia ii multumesc pe aceasta cale.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa fierbinte
  • 120 g miere
  • 80 g zahar
  • 120 g unt
  • 250 g lapte praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte condensat:

Am pus intr-un bol zaharul,mierea si untul.Am folosit mixerul.

Am mixat cateva secunde dupa care am pus apa fierbinte si am mixat cateva minute pana ce s-a topit untul si zaharul.

Dupa ce s-au omogenizat toate ingredientele am pus laptele praf si am continuat sa mixez pana devine crema.

Am depozitat laptele condensat intr-un borcan de 800 g si l-am pus in frigider.

Astazi o sa fac prajitura Milch Schnitte si va invit pe toti sa serviti.

TIPS-URI

1

Daca doriti puteti pune si esenta de vanilie o lingurita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Criss 1

14.01.2012, 20:40

Foarte bun. Eu tocmai mi-am comandat de pe net.Am saincerc si varianta ta.

MIUTA 1

14.01.2012, 22:34

Anomisana nu stiu exact cat se pastreaza.Am citit undeva ca se poate pastra 10 zile.Eu l-am folosit la o prajitura si la o inghetata in maxim 5 zile.
Un borcan de 800 g.
Merita sa-l faci tu este mai sanatos(proaspat si fara conservanti)

MIUTA 1

14.01.2012, 22:35

Criss

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lapte condensat