Lapte de cocos

de lira in Vegan / Raw vegan, 13 Iul 2010 | 13439 vizualizari

 

De mult ori am vazut retete cu lapte de cocos si mereu ma loveam de faptul ca la noi se gaseste foarte greu. Intr-un final am gasit marca Auchan, insa dupa numeroase cercetari de specialitate pe google am gasit varianta homemade. Am cumparat cocosul si am inceput procesul tehnologic de fabricare a laptelui de cocos. (Cand cumparati un cocos agitati-l si daca auziti ca are lichid in el e ok.)

 

INGREDIENTE

  • 1 cocos
  • 1/2 l apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de cocos:

Dupa ce spargem cocosul, colectam lichidul din interior intr-un recipient si scoatem miezul. Partea lemnoasa de pe fiecare bucata de miez se curata cu un cutit.
Cocosul se spala, se taie in bucati mai mici se si pune in vasul unui blender. Adaugam jumatate de litru de apa calduta si lichidul care l-am scurs din cocos. Cine doreste poate sa foloseasca in loc de apa, lapte de vaca sau lapte de soia. Eu am preferat sa folosesc apa pentru a vedea exact care va fi gustul final al laptelui.

Mixam pentru un minut la puterea maxima, dupa care acoperim vasul si il lasam sa stea aproximativ o ora. O sa observati ca incepe sa se separe, in partea de sus ridicandu-se bucatile de cocos. Dupa o ora repetam operatia, dupa care strecuram lichidul cu ajutorul unui tifon pus pe o strecuratoare, astfel incat nuca de cocos sa ramana cat mai uscata. Dupa aproximativ de ora laptele nostru va arata ca in poza de mai jos ,o sa vedeti ca se separa,  dar nu e nici un fel de problema, il agitati si il folositi. Are o textura foarte fina si chiar si o cantitate de grasime as spune. Nu pot aprecia cat, dar mi-am dat seama de asta la spalatul vaselor care le-am folosit deoarece au ramas urme de grasime pe ele.
Laptele se poate pastra la frigider 2-3 zile, iar cine doreste poate pune zahar in el.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri vegane de cocos cu banane