Lapte de orez brun cu scortisoara si ghimbir

de Merisor in Bauturi, 23 Mai 2019 | 3941 vizualizari

 

Pentru că am ales să mai schimb câte ceva în stilul de viață, în ceea ce privește alimentația, azi am preparat lapte de orez brun cu scorțișoară și ghimbir.

 

INGREDIENTE

  • 250 g orez brun
  • 1750 ml apă
  • 100 g stafide
  • Pentru servit:
  • 1 vârf de linguriță ghimbir ras
  • 1/2 linguriță scorțișoară
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de orez brun cu scortisoara si ghimbir:

Mai întâi spălăm bine orezul pentru a scăpa de impurități. Adăugăm 500 ml de apă rece peste el și îl lăsăm la hidratat câteva ore. Eu l-am lăsat de seara până dimineața. Spălăm stafidele, le îndepărtăm codițele și le punem și pe ele la hidratat în puțină apă, doar pentru 15 minute, nu mai mult. Stafidele, au rol de a îndulci laptele de orez, dar și de a-i da un gust mai bun. Se pot pune orice fructe deshidratate, care pot îndulci laptele, sau se poate opta pentru orice îndulcitor natural. Exclus zahărul, că doar preparăm o băutură naturală. După ce am hidratat puțin orezul și stafidele, le scurgem de apa în care au stat și le adăugăm în recipientul blenderului. Adăugăm restul de apă rece și pornim blenderul, mai întâi la viteză mică. Mărim treptat viteza, până când ingredientele noastre sunt transformate în pastă. Lăsăm, apoi, compoziția obținută să se mai liniștească 10-15 minute. O trecem, apoi, printr-un tifon dublu, pentru a obține un lapte de orez fin. Pulpa de orez rămasă nu o aruncăm. O putem folosi la îngroșarea anumitor sosuri. Eu am adăugat-o într-un sos de ciuperci cu piept de pui. Este foarte bun laptele de orez, fie băut ca atare, fie adăugat în diverse preparate: creme de prăjituri, cozonac, clătite, etc. Noi l-am băut la prima oră, încălzit și asezonat cu puțin ghimbir și scorțișoară. Este recomandat pentru o digestie bună, pentru creșterea imunității organismului, pentru îmbunătățirea sistemului circulator și nervos și, mai ales, este recomandat pentru persoanele cu intoleranță la lactoză.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de orez brun cu scortisoara si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

23.05.2019, 20:39

Cred ca e tare aromat si bun!

Adi 1

23.05.2019, 21:16

Foarte bun!

oanapl 1

24.05.2019, 09:54

Interesanta reteta!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cafea interactiva