Lapti de crap, prajiti - Reteta rapida si usoara

de vasimur in Crap / Caras, 16 Dec 2019 | 10508 vizualizari

 

Am cumpărat un crap viu și avea mai bine de 3 kg deși era cel mai mic din bazin. L-am curățat și l-am făcut file, lucru ce mi-a luat ceva timp. Spre surprinderea mea era plin, nu de icre cum m-aș fi așteptat, ci de lapți, cam 250 g, așa că m-am gândit să-i valorific și să-i prăjesc în făină de grâu. Crapul file l-am prăjit în făină de mălai și l-am servit cu mămăliguță și mujdei de usturoi, iar din cap, coadă și câteva bucăți mai mici am făcut o ciorbiță.
Pentru a pregati Lapti de crap, prajiti - Reteta rapida si usoara, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: lapti de peste, faina, ulei.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Lapti de crap, prajiti - Reteta rapida si usoara
  • lapți de crap (eu am avut cam 250g)
  • 1 lingură de făină albă
  • 100 ml de ulei
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • zeamă de lămâie, după gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapti de crap, prajiti - Reteta rapida si usoara:

Cum se prepara Lapti de crap, prajiti - Reteta rapida si usoara

Curățăm lapții de grăsime, de pielițe și de cheagurile de sânge, sub jet de apă rece. După aceea îi punem într-un vas cu apă rece timp de cca o oră, apoi îi scurgem de apă și îi punem la uscat pe prosoape de hârtie. Important este ca periodic să schimbăm apa în care îi spălăm, până când devine limpede!

Când s-au uscat, îi tăvălim prin făină de grâu după care îi prăjim pe ambele părți în uleiul încins în prealabil, până ce se rumenesc uniform. Scoatem lapții pe un prosop de hârtie pentru a îndepărta surplusul de ulei.

Eu am servit lapții cu ceapă verde și câteva roșii cherry de prin frigider, asezonat cu sare și piper, după gust și bineînțeles cu zeama de lămâie. Puteți servi însă și cu mujdei de usturoi, alături de garnitura preferată.

Incearca si reteta de Lapti de stiuca pane, super gustosi sau poti prepara o combinatie de Lapti de crap cu oua si verdeata langa care poti pregati si o Salata Primavara, foarte gustoasa si racoritoare.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Curățați lapții de grăsime, de pielițe și de cheagurile de sânge, sub jet de apă rece.

2

Schimbați apa în care îi spălați, până când devine mai limpede!

3

Rumeniți-i uniform pe ambele părți, în uleiul încins în prealabil.

4

Serviți lapții cu mujdei de usturoi, alături de garnitura preferată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapti de crap, prajiti - Reteta rapida si usoara" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor