Saramura de peste

de iry-gabriela in Crap / Caras, 7 Mai 2012 | 8238 vizualizari

 

....aceasta saramura am descoperit-o undeva intr-o zona de munte,la Agasi,unde am avut ocazia sa merg si sa petrec un sfarsit de saptamana superb,langa persoane care imi sunt dragi.

 

INGREDIENTE

  • un crap oglinda si cateva bucati de caras.
  • iar pentru saramura avem nevoie de:
  • sare,
  • busuioc,
  • cimbru,
  • leustean,
  • rosii,
  • ardei iute,
  • lamaie.
  • ulei pentru stropit bucatile de peste.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste:

Cantitatea de ingrendiente o stabileste fiecare in functie de preferinta.    

Pentru inceput punem la foc saramura astfel: rosiile le spalam si le taiem felii. Lamaia o spalam si o taiem in 4. Busuiocul, leusteanul si cimbrul vor fi spalate si adaugate intregi si ele alaturi de celelalte, impreuna cu sare. Spre finalul  fierberii saramurii se adauga ardei iute .   

Separat se pregateste pestele. Se curata, se spala si apoi se cresteaza din loc in loc, dupa care se unge pe deasupra cu ulei si se prajeste pe gratar.  Dupa ce s-a rumenit se aseaza intr-un vas, peste care se adauga zeama de saramura strecurata.

Se serveste cald imediat dupa preparare.  

O pofta buna la saramura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

iry-gabriela 1

15.05.2012, 09:34

da multumesc mult si ma bucur mult ca am revenit pentru ca aici ma simt ca intr-o oaza de liniste si de relaxare !te pup diaconta

diaconta 1

15.05.2012, 09:41

e bine atunci

cretzolina 1

11.06.2012, 21:59

deci saramura de crap la gratar e cea mai buna posibila..absolut delicioasa!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saramura de crap