Lapți de stiuca pane

de Panacris in Peste, 29 Mai 2019 | 2484 vizualizari

 

Mai tot timpul aruncam lapții că nu știam ce să fac cu ei, dar de data asta am zis, stai un pic sigur, sunt comestibil și am dat căutare pe site în cel fel i-aș putea prepara.
Eii și Bunica avea o rețetă simplă și gustoasă. Mulțumesc Bunica pentru inspirație! Asa ca am dat startul provocarii "retete pentru mese in familie", ca tot spunea Bunica, mare lucru: 5 retete! ;) P.S. Am pus interzis pe lapți, ca să fac poze artistice, dar Zmeul cel mic n-a fost de față și din greșeală s-a "otrăvit" cu pește :D el nu e fan pește, așa că decorul s-a epuizat instant și am doar poze intermediare! ;)

 

INGREDIENTE

  • Lapți de știucă cca. 300 g,
  • Sare de mare cca. 1 linguriță,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Muștar clasic 1 lingură,
  • Făină cca. 100 g,
  • Pesmet cca. 100 g,
  • Ulei de floarea soarelui Unisol cca. 300 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapți de stiuca pane:

Peste lapții spălați se presară sare și se lasă la rece cca. 10 minute. Între timp se pregătesc ingredientele pentru crustă. Făina și pesmetul se pun în doua recipiente, separate. Ouăle se pun într-un vas mai adânc, se bat bine și apoi se amestcă cu muștarul, până ce se omogenizează.

Lapții se dau prin făină, amestecul de ou și apoi prin pesmet.

Lapții se prăjesc în ulei încins pe fiecare parte.

După ce s-au prăjit se scot într-o strecurătoare, că să se scurgă uleiul.

Lapții pane se servesc alături de cartofi natur, orez sau pâine, acompaniați de salată de sezon! ;)

Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

cred ca se pot folosi orice fel de lapti, de la orice fel de peste ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapți de stiuca pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

oanapl 1

29.05.2019, 20:12

Nu am încercat până acum. Chiar sunt curioasă cum sunt.

Panacris 1

29.05.2019, 20:22

Te asigur Oana că sunt foarte buni, chiar mai buni decât peștele în sine Delicați șă mai ales fără oase! Indicații pentru copii și cei care nu știu să mănânce pește ))

mihaelar63 1

30.05.2019, 02:17

Seamana la textura cu creierul . Si eu prepar lapti . SE intampla ca ramai fara imaginea de prezentare . Ei , riscuri )

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Peste prajit in crusta de aluat cu bere