Lasagna

de nico15 in Lasagna, 22 Mai 2017 | 2766 vizualizari

 

In Costa Rica, in topul preferintelor culinare, se gasesc 4 dish-uri cum ar fi, Lasagna, Pastel con pollo / pui, Arooz con pollo sau cu creveti, iar dulcele traditional este Tres Leches. Promit sa revin si cu celalalte retete. Colonia de italieni care este destul de numeroasa in Costa Rica a impus aceasta reteta

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura ulei de masline
  • 600 gr de carne de vita
  • 250 gr rosii pasate
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 tija de apio
  • 1 pachet foi lasagna cu ou
  • 6 felii de bacon neafumat
  • 140 g ciuperci 
  • Cimbru
  • 1 pahar mare vin rosu 
  • 2 foi de dafin
  • Ierburi aromatice
  • 100 g de ciuperci optional
  • Sos Bechamel:
  • 40 gr unt
  • 40 gr faina
  • 4oo ml lapte
  • 1 fr dafin
  • nucsoara
  • 200 gr mozarella
  • 100 gr parmesan
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Incalzeste uleiul intr-o cratita mare si prajim baconul taiat cubulete, pana devine auriu. Spalam legumele si le taiem in cubulete, adaugam ceapa si usturoiul peste si lasam pana se inmoaie, dupa care adaugam morcovul, ardeiul (cubulete) si fr de dafin.

Le lasam se intrepatrunda bine, dupa care adaugam carnea de vita, o lasi pana se rumeneste si isi va schimba culoarea, dupa aceea adaugi vinul, lasam sa se evapore alcoolul si sa scada. Cand observi ca a scazut substantial, adaugi rosiile si telina. Eu am adaugat si cateva ciuperci, aceasta este varianta mea, deoarece eu prefer ciupercile. Asezonam cu sare, piper, ierburi aromatice si lasam sa se desfaca bine carnea. Dupa aceea, adaugam pasta de tomate si o cana de apa, lasam sa fiarba la foc mic, pentru aproximativ o ora. Cand mai sunt 10 minute, ne putem apuca de sosul béchamel, punem untul care este la temperatura camerei in cratita, iar cand acesta s-a topit, adaugam faina cernuta, aceasta nu va trebui sa isi schimbe culoarea, ci va trebui sa fie doar un pic gatita. Dupa aceea, adaugam treptat laptele si vom fi atenti sa nu se produca aglomerari (cocoloase). Adaugam fr. de dafin, sare si nucsoara rasa si continuam sa amestecam sa nu se prinda. Acesta este gata, cand s-a ingrosat, atunci putem sa il luam de pe foc si il lasam in asteptare. 

Pregatim un vas pe Yena, eu am avut 28/20 cm, ungem cu unt. Cand sosul nostru (cel cu pasta de tomate) s-a racit putin, incepem aranjarea preparatului, dupa cum urmeaza, un strat de sos rosu cel in care este si carnea, punem foile de lasagna (acestea nu trebuiesc fierte in prealabil), punem sosul béchamel peste, adaugam parmesan ras, urmeaza al doilea strat de sos rosu, lasagna, bechamel si parmesan deasupra, alt strat de paste si repetam pana terminam ingredientele, punem ultimul strat de paste si deasupra, restul de sos béchamel, intindem bine si punem mozzarella si parmezanul ramas, pentru a se gratina frumos la cuptor. Dam la cuptor, la temperatura de 180 de grade C, pentru 45-60 de minute.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu spanac