Lasagna

de Ancutsa in Lasagna, 26 Apr 2018 | 3305 vizualizari

 

Una dintre mâncărurile mele preferate.

 

INGREDIENTE

  • 9 foi lasagna
  • Pentru sosul Bolognese:
  • 700 g carne de porc
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 300 g sos de roşii cu bulion
  • 150 ml apă
  • Sare şi piper după gust
  • Pentru sosul alb:
  • 850 ml lapte
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • Un praf de sare
  • Un vârf de cuţit de nucşoară
  • În plus:
  • 150 gr caşcaval ras
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

 

Pentru sosul Bolognese: se spală şi se curăţă legumele. Se toacă mărunt ceapa şi ardeiul, iar morcovul se dă pe răzuitoare. Se căleşte ceapa într-o tigaie cu puţin ulei încins, până devine aurie, se adaugă morcovul şi ardeiul şi se mai călesc împreună cam două minute. Dacă aveţi posibilitatea, alegeţi un ardei gras roşu, are o aromă mai plăcută şi mai dulce decât cel galben. Se adaugă carnea, se lasă până se rumeşte un pic carnea, se adaugă sosul de roşii cu busuioc şi apa, sare şi piper şi se mai lasă să fiarbă cam 5 minute. Se dă de pe foc.

 Pentru sosul alb: se topeşte untul într-o crăticioară, se adaugă făina şi se căleşte un pic, apoi se toarnă laptele treptat, amestecând mereu cu un tel, pentru a dizolva cocoloaşele. Se adaugă un praf de sare şi un vârf de cuţit nucşoară, se lasă să fiarbă până se îngroaşă. Se dă de pe foc.

 Pentru asamblare: eu am folosit o tavă de ceramică pe care am pus-o în altă tavă mai mare, în caz că lasagna se umflă şi dă peste, dar nu am avut probleme. Astfel, într-o tavă unsă cu puţin ulei se pune un strat subţire de sosalb, apoi 3 foi lasagna una lângă alta (eu am pus 3 foi pentru că atât mi-au încăput, însă ţineţi cont de dimensiunea tăvii dvs), sosalb, sos Bolognese, apoi iar foi lasagna, sosalb, sos Bolognese, iar la final foi lasagna, sos alb, caşcaval ras.

Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 40 de minute sau până se rumeneşte.

 

Timp de pregătire: 30 min

Timp de coacere: 40 min

Porţii: 8

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/04/lasagna.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Ancutsa 1

27.04.2018, 20:46

Va multumesc mult!

mirela0911 1

29.04.2018, 11:55

Tare mult ne place!

Ancutsa 1

29.04.2018, 16:16

Multumesc frumos, Mirela!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne de porc