Lasagna cu carne de vita

de oanapl in Lasagna, 10 Feb 2019 | 5015 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta delicioasa am avut ca sursa de inspiratie o reteta de la Alex Teacher, caruia ii multumesc. Eu am modificat putin cantitatile ingredientelor, am mai schimbat cate ceva (de ex. nu am pus lapte in sosul bolognese).
Desi e o reteta putin mai migaloasa, care necesita mai mult timp de pregatire, merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • pentru sos bolognese:
  • 600g carne tocată de vită
  • 4 rosii
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 4-5 linguri ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • 100ml vin roșu sec
  • Cimbru uscat
  • oregano
  • sare
  • piper
  • ½ linguriță de zahăr brun
  • 3 linguri de bulion
  • pentru sosul bechamel:
  • 100g unt
  • 80 g făină
  • 500ml lapte
  • nucsoara uscata
  • oregano
  • sare
  • piper
  • -pentru asamblare:
  • 1 pachet foi lasagna
  • 200g mozzarella / cașcaval
  • 100g parmezan
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne de vita:

Toci ceapa si usturoiul marunt, iar morcovul îl dai pe razatoarea mica), apoi le calesti in uleiul bine incins. Condimentezi, dupa gust, cu sare, piper, oregano si cimbru si le lasi sa se caleasca, iar cand s-au inmuiat adaugi în centru carnea tocata si amesteci compozitia.

Adaugi vinul rosu si il lasi sa se reduca. Cureti rosiile de pielita, le pasezi, apoi le adaugi peste carne. Adaugi si zaharul pentru a taia din aciditate si lasi sa fiarba timp de o ora, la foc mic, pana cand scade zeama si carnea este bine facuta. Adaugi la final si bulionul.

Separat topesti untul, adaugi faina si o calesti apoi adaugi laptele putin cate putin, pana il incorporezi pe tot si lasi sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa ca un sos. Adaugi oregano, nucsoara, sare si piper dupa gust si dai vasul deoparte si lasi sa se raceasca.

Fierbi foile de lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj (trebuiesc fierte separate pentru ca se lipesc).

Ungi o tava cu unt si pui un strat de sos bechamel apoi asezi un strat de foi lasagna, apoi adaugi bechamel, sos bolognese (sos de carne), parmezan si mozzarella (sau cascaval) apoi reiei ciclul pana epuizezi ingredientele. Peste ultimul strat de carne, pui foi lasagna, sos bechamel, apoi pui mozzarella rasa si presari parmesan ras.

Introduci tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru circa 45-50 de minute, pana se rumeneste frumos. Lasi sa se raceasca lasagna si o tai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna