Lasagna cu cartofi si branza sarata

de RODIMUR in Lasagna, 26 Oct 2019 | 3055 vizualizari

 

Acesta este un preparat care reunește, într-un mod foarte gustos, ingrediente care-mi plac foarte mult: pastele, cartofii și brânza sărată. În plus, ouăle și smântâna le ”țin isonul” celorlalte ingrediente pentru completarea gustului delicios.
Acest preparat cu paste se face destul de ușor și repede, nu cere multă îndemânare, iar la sfârșit oferă sațietate și un gust tare bun.

 

INGREDIENTE

  • 9 foi de lasagna
  • 3 ouă
  • 500 grame de brânză de burduf
  • 6 cartofi roz, mari
  • 6-8 linguri de lapte
  • Pentru sos:
  • 3 ouă
  • 200 ml de smântână
  • sare
  • piper
  • Pentru servit:
  • smântână (iaurt)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu cartofi si branza sarata:

Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata fierți, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie cubulețe (mici).

Se adaugă brânza fărâmițată și apoi 3 ouă, sare (dacă mai este nevoie) și piper, după care se omogenizează ușor compoziția.

Într-un vas termorezistent se pun 3 foi de lasagna, se stropesc cu 3-4 linguri de lapte și se adaugă o jumătate din cantitatea de compoziție.

Se acoperă cu alte 3 foi de lasagna, care se stropesc, de asemenea, cu 3-4 linguri de lapte, după care se pune și restul de compoziție.

Se acoperă totul cu ultimele 3 foi de lasagna și se toarnă deasupra sosul format din: 200 ml de smântână, 3 ouă, sare și piper, având grijă să se acopere toată suprafața și să pătrundă uniform peste tot.

Se acoperă vasul cu capacul (sau cu o folie de aluminiu) și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20-25 de minute. După acest interval de timp, se îndepărtează capacul și se mai lasă vasul în cuptor, cât timp preparatul se rumenește frumos și mai scade puțin sosul (cam 10-15 minute).

Preparatul se servește cald, cu smântână sau iaurt, eventual. Dacă se răcește, se poate încălzi la cuptorul cu microunde și va fi la fel de bun, ca atunci când a fost proaspăt scos din cuptor.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care fierb bine și nu se sfărâmă ușor.

2

Acest tip de lasagna nu se fierbe în prealabil.

3

În loc de brânză de burduf se poate folosi telemea.

4

Adăugați sare numai dacă mai este nevoie. Eventual, doar în sosul de smântână.

5

Dacă vasul termorezistent nu are capac, folosiți o folie de aluminiu. În acest fel, vă asigurați că preparatul se va pătrunde și lasagna nu va rămâne crudă.

6

După ce luați capacul (folia de aluminiu) țineți preparatul în cuptor doar până ce se rumenește ușor și mai scade sosul. Dacă îl veți ține mai mult, pentru o rumenire mai pronunțată, se va usca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu cartofi si branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne de pui si ciuperci