Lasagna cu legume

de AlexTeacher in Lasagna, 23 Noi 2017 | 17494 vizualizari

 

Azi am incercat o reteta de lasagna cu legume coapte. E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa. 

 

INGREDIENTE

  • Foi lasagna – 27 buc
  • Ardei gras galben, rosu, verde – 2 buc din fiecare
  • Dovlecei – 2 buc
  • Vinete – 2 buc
  • Ceapa rosie – 2 buc
  • Cimbru – 2-3 crengute
  • Boia dulce – 1 lingurita
  • Usturoi granulat – 1 lingurita
  • Ulei de masline – 2-3 linguri
  • Sare, piper - dupa gust

Pentru Sos Bechamel:

  • Unt – 50 g
  • Faina – 50 g
  • Lapte rece – 850 ml
  • Nucsoara rasa – ½ lingurita
  • Ceapa prajita, uscata – 2 linguri
  • Dafin – 2 frunze
  • Sare, piper alb – dupa gust

Pentru sosul de rosii:

  • Rosii uscate – 8 buc
  • Rosii la cutie – 500 g
  • Zahar – ½ lingurita
  • Sare, piper – dupa gust
  • Ulei de masline – 3 linguri
  • Busuioc proaspat – 8-10 frunze

Pentru montaj:

  • Mozzarella – 170 g
  • Cascaval afumat – 170 g
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu legume:

 

Taie legumele cuburi si pune-le in bol;

Stropeste-le cu ulei de masline si condimenteaza-le cu sare, piper, boia, usturoi si cimbru;

Pune-le in tava pe hartie de copt si baga-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C, pana se vor coace, probabil 15-20 min va dura;

Intre timp pregateste sosul de rosii;

Adauga in atasamentul cu tocator al unui blender rosiile cuburi, rosiile uscate, zaharul, sare, piper, ulei de masline si busuioc.

Blendeaza totul pana obtii o compozitie omogena.

Sosul Bechamel l-am reinterpretat un pic si am folosit ceapa prajita uscata.  

Pune untul si faina intr-o craticioara pe foc;

Amesteca cu ajutorul unui tel  pentru a evita formarea cocoloaselor;

Adauga treptat laptele caldut si continua sa amesteci;

Cand ai incorporat tot laptele, pune piperul alb, nucsoara, frunza de dafin si ceapa prajita si uscata si lasa-le sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand;

Odata ce s-a ingrosat, ia-l de pe foc, mai amesteca putin si pune o folie de plastic deasupra, pentru a evita sa se formeze o pelicula;

 Urmeaza montajul:

Intr-o tava de 30cm pe 20cm si macar 7 cm inaltime, pune Bechamel la baza, si cca. 9 foi de lasagna intercalate;

Peste acestea pune putin sos de rosii, cateva palete de legume coapte si iarasi sos de rosii; presara niste mozzarella data pe razatoare

Adauga alte 9 foi de lasagna intercalate, urmate de sos Bechamel legume, sos de rosii si un ultim strat de foi de lasagna.

Pune ce a mai ramas din sosul Bechamel si adauga mozzarella si cascaval afumat deasupra.

 Lasa la cuptor cca 30 de min pana ce foile se gatesc, lasagna se incheaga bine, iar totul se gratineaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu legume" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna italiana