Lasagna cu mere si nuci

de Miha in Dulciuri, 18 Ian 2010 | 6703 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de lasagna
  • Pentru umplutura:
  • 2 mere mari
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 g nuca macinata
  • 1 lingura unt
  • bilute de ciocolata
  • Pentru sos:
  • 240 ml apa
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 10 linguri lapte praf
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu mere si nuci:

Umplutura:

Merele se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit impreuna cu nuca, zahar, unt si scortisoara, pana scade zeama. Se lasa la racit.

Sos:

Apa se pune la fiert cu zaharul, pana acesta se topeste si incepe sa se ridice spuma. Se adauga untul si se omogenizeaza. Punem si laptele praf.

Am incercat sa folosesc lingura la prepararea acestui sos, dar cand am pus laptele praf s-au format cocoloase. Asa ca am bagat blenderul in functiune si am obtinut un sos absolut delicios.

Ungem cu unt un vas termorezistent.

Punem cate un rand de foi de lasagna, pe care le ungem cu sos din abundenta. Adaugam un strat de umplutura si presaram cu cateva bilute de ciocolata. Repetam operatiunea pana terminam foile. Peste ultima foaie turnam sos din belsug si presaram din nou cu bilute de ciocolata.

Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Sincer, nu stiam de asa minunatie pana n-am citit pe blogul Inei. Nu e aceeasi reteta, dar am preluat ideea de "dulce". :)

Promit ca atunci cand imi voi lua masina de paste ca a lui Cristi le voi incerca si cu foi facute in casa. Cu siguranta sunt mai bune, dar e prea multa munca pentru mine. :))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

rivka 1

18.01.2010, 11:00



mie mi-e un rau de la nuca de sincer stau in cap...dar din asta sincer ca as manca o felie uriasa si sa stiu ca pleznesc.
o fost buna???arata...si cu lapte praf, pfff cred ca e grozava!

Miha 1

18.01.2010, 14:46

Rivka, e grozava. Mai ales rece.

Teo 1

18.01.2010, 22:18

s-ar putea sa-mi placa...pt. ca are nuca.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu mere