Lasagna cu piept de pui si foi proaspete

de Angelina_Elena in Lasagna, 21 Ian 2012 | 4946 vizualizari

 

Multumesc pentru reteta Miha,a iesit o lasagna delicioasa!

 

INGREDIENTE

Pentru foi:
  • 300 g faina
  • 2 oua
  • sare
Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • 400 ml suc de rosii(sau rosii in bulion)
  • sare
  • piper
  • patrunjel uscat
Pentru sosul Bechamel:
  • 50 g margarina rama
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper
Pentru deasupra:
  • 100 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu piept de pui si foi proaspete:

Foi:

Faina se pune intr-un castron,iar in mijloc se pune ouale si putina sare.Se framanta energic,pana rezulta un aluat tare.Se lasa 10-15 minute la odihnit in vasul in care l-am framantat acoperit cu folie de plastic,pentru a evita uscarea.

Se imparte aluatul in doua parti si se intinde o foaie subtire si se taie in forma dreptunghiulara(eu nu am avut masina de paste asa ca le-am intins cat de subtire am putut).Pana pregatim umplutura lasam foile la uscat.

Umplutura:

Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei.Peste ceapa se adauga morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si usturoiul si le lasam sa se caleasca impreuna cateva minute.Adaugam apoi sucul de rosii si pieptul de pui dat prin masina de tocat carne.Se condimenteaza dupa gust cu sare,piper si patrunjel uscat.Se da in cateva clocote,pana scade zeama(sucul de rosii).

Sosul Bechamel:

Intr-o oala mai mica se pune margarina la topit la foc mic.Dupa ce s-a topit,se ia de pe foc si adaugam faina amestecand continuu,sa nu se formeze cocoloase.Mai amestecam putin(1 minut)apoi turnam laptele putin cate putin.Condimentam sosul cu sare si piper si fierbem pana se ingroasa.Se lasa la racit.

Asamblare:

Intr-o oala se pune apa la fiert cu putina sare.Cand apa incepe sa fiarba se pun 2-3 foi de lasagna si se lasa la fiert timp de 3 minute(foile sunt fierte cand se ridica la suprafata).Se scot si se pun pe un prosop de bucatarie curat sau pe folie de plastic.

Intr-un vas termorezistent(de lut sau de yena)punem un strat de bechamel,un strat de foi,un strat de carne si continuam asa pana terminam.Ultimul strat va fi de foi,peste care intindem restul de sos ce ne-a mai ramas.

Dam vasul la cuptorul preincalzit,timp de 15-20 de minute,dupa care scoatem vasul din cuptor si presaram cascavalul deasupra.Mai lasam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.Se serveste calda!

 

TIPS-URI

1

Foile de lasagna se fierb pe rand,cate 2-3 odata.

2

Daca atunci cand fierbeti sosul Bechamel se fac cocolosi,nu va speriati!Puteti sa ii "distrugeti" cu blenderul!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu piept de pui si foi proaspete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu branza de vaci si suc de rosii