Lasagna cu somon si spanac

de cristina1985 in Lasagna, 13 Iul 2018 | 5463 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 foi lasagna (cam 250 g)
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 2 lg ulei
  • 1 conserva rosii (400 g)
  • sare
  • piper
  • Umplutura 1:
  • 200 g spanac
  • 300 g ricotta (eu am pus branza de vaci)
  • nucsoara
  • Umplutura 2:
  • 300 g somon
  • 50 g cascaval
  • Sos:
  • 25 g unt
  • 25 g faina
  • 300 ml lapte
  • 50 g casacaval
  • 150 g mozzarella
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu somon si spanac:

Se caleste ceapa tocata marunt cu usturoiul. Se adauga rosiile tocate cu sos, sare si piper. Se dau in clocot si se ia  cratita de pe foc.

Pastele se fierb in apa cu sare, una cate una, pentru a nu se lipi.

Spanacul se opareste in apa clocotita cu sare si apoi se trece in apa rece, pentru a-si pastra culoarea. Se toaca marunt si se amesteca cu ricotta, sare, piper, nucsoara.

Somonul se prajeste in ulei sau se fierbe in putina apa, cu sare si piper.

Sosul: se topeste untul, se pune faina si treptat laptele, amestecand tot timpul pana se ingroasa. Se adauga nucsoara,50 g cascaval si se amesteca pana se topeste. 

Se foloseste o tava de 32 x 20 cm, se pune toata compozitia de rosii, se asaza peste ele, primele 3 foi de lasagna. Deasupra se pune 3/4 din amestecul de spanacul cu ricotta, alte foi de lasagna, apoi somonul taiat in bucatele si 50 g cascaval ras si ultimele 3 foi. Se acopera cu restul de spanac cu ricotta,sosul de branza si se coace 20 minute. Se acopera cu felii de mozzarella si se mai coace 20 minute sau pana este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu somon si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

cristina1985 1

16.07.2018, 14:56

Multumesc!

Ancutsa 1

16.07.2018, 18:50

Inedita si gustoasa!

cristina1985 1

16.07.2018, 19:06

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna