Lasagna cu spanac si branzeturi

de Merisor in Lasagna, 31 Mar 2019 | 2815 vizualizari

 

Pentru că am vrut să facem o pauză de la preparatele cu carne, după sărbători, am preparat o delicioasă lasagna cu spanac și brânzeturi. 
Ai mei deja au declarat că o preferă celei cu carne, atât de mult le-a plăcut.
Nu am mai adăugat nici sosul bechamel, ci am optat pentru ouă și cașcaval deasupra.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de lasagna
  • 450 gr spanac congelat
  • 250 gr brânză telemea, sărată
  • 250 gr brânză de vaci, proaspătă
  • 50 gr unt
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 5 căței de usturoi
  • 1 ceapă, mai mică
  • câteva frunze de busuioc
  • 3-4 fire de pătrunjel verde
  • 3-4 fire de mărar verde
  • 300 ml ketchup de casă
  • 250 gr zacuscă de ciuperci
  • 150 gr cașcaval afumat
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu spanac si branzeturi:

Pentru sosul de roșii este simplu. Amestecăm ketchupul de casă cu zacusca de ciuperci. Aducem amestecul la punctul de fierbere și îl asezonăm cu 2 căței de usturoi răzuiți, frunze de busuioc, piper și sare, dacă mai necesită. Pentru amestecul de spanac cu brânzeturi, se topește untul în uleiul încins și se călește ceapa tocată mărunt, împreună cu 3 căței de usturoi tocați rondele. Adăugăm spanacul tocat mărunt și amestecăm bine ingredientele, să se pătrundă uniform. Le lăsăm câteva minute pe foc, apoi, după ce se temperează ușor, adăugăm brânza telemea, rasă, brânza proaspătă, scursă și verdețurile tocate. Foile de lasagna le hidratăm în apă clocotită, cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe pachet. Într-un vas de yena încăpător, uns cu puțin unt la bază, punem mai întâi, un strat subțire din sosul de roșii. Așezăm 3-4 foi de lasagna, apoi un strat din amestecul de spanac și brânzeturi. Urmează alte 3-4 foi de lasagna, un strat din sosul de roșii, iar foi de lasagna și restul de brânzeturi cu spanac, amestecate cu sosul de roșii rămas. Dăm vasul cu lasagna la cuptorpentru 15 minute, la 180 de grade. Între timp, amestecăm cele două ouă cu un praf de sare și unul de piper, iar din cașcaval împletim frumos un grilaj. Scoatem vasul din cuptor, adăugăm ouăle deasupra și răsturnăm grilajul de cașcaval peste ele. Dăm din nou vasul la cuptor, pentru 10-12 minute, sau până când ouăle se gătesc și formează o crustă, împreună cu cașcavalul. Lăsăm lasagna cu spanac și brânzeturi să se tempereze ușor, apoi o porționăm și o servim cu mare poftă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu spanac si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne de vita