Lasagna cu spanac si cascaval

de Oana in Lasagna, 5 Aug 2015 | 8743 vizualizari

 

Un pranz delicios! 

 

INGREDIENTE

    • foi de lasagna – 200g.
    • cascaval Delaco Sofia – 200 g.
    • spanac maruntit – 500 g.
    • ceapa – 1 buc.
    • unt – 50 g.
    • parmezan ras – 50 g.
    • oregano proaspat – 2 crengute
    • sare si piper alb dupa gust
    • Sos bechamel:
    • unt – 80 g.
    • faina - 4 linguri
    • lapte rece - 800 ml
    • sare si piper alb dupa gust
    • nucsoara rasa – ¼ lingurita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu spanac si cascaval:

  • Pregatiti mai intai spanacul: puneti untul intr-o craticioara si lasati-l sa se topeasca

  • Adaugati ceapa taiata marunt si amestecati usor pana se inmoaie putin

  • Adaugati spanacul congelat si 100 ml apa, puneti capacul si lasati sa fiarba 10 minute, amestecand din cand in cand

  • Opriti focul si adaugati parmezanul ras si oregano tocat marunt

  • Pentru sosul bechamel, topiti untul intr-o craticioara, apoi adaugati faina si amestecati cu un tel

  • Adaugati laptele rece, putin cate putin, amestecand continuu si lasati pe foc pana se ingroasa

  • Opriti focul si condimentati cu sare, piper si nucsoara rasa

  • Intr-un vas dreptunghiular, puneti un polonic de sos bechamel, apoi un strat de foi de lasagna, spanac, cascaval Delaco ras si iar foi de lasagna.

  • Continuati cu sos bechamel si alternati straturile pana umpleti tava

  • Deasupra puneti sos bechamel si parmezan ras

  • Puneti tava in cuptor, la 170 de grade pentru 20 de minute

  • Lasati sa se raceasca putin apoi serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu spanac si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rahela Velicu 1

16.01.2017, 10:39

mihaelar63 1

16.01.2017, 12:13

Oana pentru asa ceva sunt capabila sa fac si voluntariat ))) Felicitari

Bucataras Diana 1

16.01.2017, 16:20

Ce bine arata...

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu pui si ciuperci