Lasagna cu vinete

de deliciousflavours in Lasagna, 25 Apr 2012 | 5582 vizualizari

 

Lasagna este un preparat italienesc clasic, care consta din foi suprapuse de paste, branza si sos, la care putem adauga si alte ingrediente. Alaturi de pizza, lasagna este unul dintre cele mai cunoscute preparate din bucataria italieneasca.
Cuvantul in sine isi are originile in greaca veche. Acesta a fost preluat de romani si mult mai tarziu, in secolul al XIV-lea, Francesco Zambrini nota intr-o carte de bucate o reteta de lasagna care continea straturi suprapuse de paste si de branza. Astazi, lasagna se prepara diferit in Italia, in functie de regiune, dar si de produsele de sezon. Unele dintre cele mai cunoscute tipuri de lasagna sunt lasagne alla bolognese si lasagna napoletana.
Din cauza raspandirii sale in intreaga lume, lasagna a ajuns extrem de permisiva in ceea ce priveste continutul existent intre straturile de paste. Ajunge cu “istoria”, sa trecem la treaba ca tare pofta mi-e pe o portie generoasa de lasagna :)

 

INGREDIENTE

  • foi lasagna
  • 1 vanata mai mica
  • cascaval ras
  • 250-300 gr carne tocata
  • 1 ceapa mica
  • 3 fire ceapa verde
  • 200 ml pasta rosii
  • 1 lingurita pasta ardei iute (optional)
  • cimbru
  • busuioc
  • oregano
  • sare, piper
  • Pentru sosul Bechamel:
  • 50 gr unt
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte
  • nucsoara
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu vinete:

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam carnea tocata si amestecam sa se marunteasca bine in timp ce se coaguleaza. Dupa cateva minute, adaugam pasta de rosii, pasta de ardei iute, condimentam cu sare si piper si lasam la foc mediu pana scade putin lichidul. Cand carnea este gata presaram cimbru, busuioc si oregano.

In timpul in care se face sosul vom pregati vinetele. Curatam vinetele, feliem rondele - sau pe lungime (cum preferati) - mai subtiri, presaram putina sare si lasam cateva minute sa se inmoaie. Stergem feliile de vinete cu un servetel pentru a absorbi zeama pe care o lasa, incalzim gratarul, punem putin ulei de masline si prajim vinetele pe ambele parti.

Pentru sosul Bechamel, topim untul, adaugam treptat faina amestecand in continuu. Cand are consistenta unei paste groase adaugam incet laptele, continuam sa amestecam pana se ingroasa si condimentam cu sare, piper si nucsoara.

Pregatim un vas termorezistent, luam o foaie de lasagna si o ungem cu sosul bechamel pe ambele parti, peste vom pune carnea tocata, feliile de vinete, cascaval ras si repetam operatiunea pana la ultimul strat care va fi sosul bechamel si cascaval ras.

Dam vasul la cuptorul preincalzit circa 30-35 minute, pana se rumeneste cascavalul. Inainte sa scoatem vasul incercam cu o furculita ca foile sa fie moi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

deliciousflavours 1

26.04.2012, 10:41

iri: este este
maria: ms mult!

mamaieelena 1

26.04.2012, 19:22

buna,buna

deliciousflavours 1

27.04.2012, 08:57

multumesc mamaie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu vinete