Lasagna la tigaie

de Corinuta in Lasagna, 24 Ian 2016 | 7018 vizualizari

 

Sunt mai rapide decat cele facute la cuptor si mai bune.....doar aspectul nu-i acelasi, dar daca va grabiti, asa ca mine, eu zic sa le incercati ca merita! 

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri ulei (de masline)
  • 1 ceapa mica tocata
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 500 g carne din carnati proaspeti
  • 1 cana cu apa fierbinte
  • 1/2 cutie foi de lasagne rupte in 4
  • 1 sticla suc de rosii (pasata)
  • 1 conserva rosii decojite taiate cubulete
  • 1 cutie branza ricotta
  • 120 g mozzarella rasa
  • 3 linguri frunze de busuioc proaspat tocat
  • sare, piper macinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna la tigaie:

Se pune uleiul la incalzit intr-o tigaie mare sau o cratita ceramica. Se caleste ceapa si usturoiul la foc mic circa 5 minute. Adaugam carnea din carnati si mai calim cateva minute pana isi schimba culoarea, apoi adaugam apa fierbinte, acoperim si lasam sa fiarba circa 20 de minute.

Dupa ce carnea a fiert, se adauga jumatate din sucul de rosii, condimentam cu sare si piper, apoi asezam foile de lasagna rupte in 4, turnam restul de suc de rosii si rosiile taiate cubulete, acoperim cu un capac si mai fierbem aprox.8 minute. 

La sfarsit adaugam busuiocul, branza ricotta si deasupra mozzarella, acoperim, luam de pe foc si lasam asa pana se topeste branza, dupa care servim.

Nu sunt la fel de aspectuoase, dar sunt foarte bune!

Pofta buna! 

Inspiratia

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti ricotta, eu am inlocuit-o cu smantana grasa Creme Fraiche iar mozzarella rasa cu cascaval Gouda

2

pentru ca foile de lasagna sa nu se lipeasca intre ele, puteti alterna 1/4 suc de rosii cu un rand de paste, apoi iar suc de rosii, iar un rand de paste si tot asa

3

dupa ce puneti rosiile taiate cubulete, puteti adauga si o lingurita rasa de zahar pe langa sare si piper, care mai ia din acreala rosiilor

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

laura_n 1

27.01.2016, 11:08

ce idee faina! teroristii mei sunt innebuniti dupa lasagna, ar merge la fix reteta asta!

Corinuta 1

27.01.2016, 22:45

Si fetita mea la fel Lau, deci musai sa execut destul de des) dar uite ca internetul m-a salvat de la atata munca

Rahela Velicu 1

06.03.2016, 11:17

foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna