Lasagne alla Bolognese

de MyCookingLife in Lasagna, 19 Noi 2011 | 5502 vizualizari

 

Unul dntre preparatele mele preferate! Desi dureaza cateva ore ca sa finalizezi aceasta reteta, mai ales daca doresti sa pregatesti si foile in casa ( ceea ce este recomandat, gustul este divin), merita fiecare minut petrecut in bucatarie!

 

INGREDIENTE

  • 500 g lasagne (de data aceasta eu le-am cumparat200 g parmezan ras
  • ulei de masline
  • unt

1 kg sos bechamel:

  • 100 g unt
  • 100 g faina
  • 1 l lapte
  • sare
  • nuscoara rasa / macinata

1 kg ragu alla bolognese:

  • 150 g pancetta
  • 350 g carne de vita tocata
  • 350 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mare rasa
  • 1 morcov mare ras
  • 1 tulpina de telina medie rasa
  • 3-4  linguri pasta de tomate
  • 1 pahar lapte (sau smantana - eu prefer laptele)
  • 1 pahar vin rosu
  • 1/2 pahar  supa de vita (sau apa)
  • sare
  • piper
  • 4 linguri unt
  • 2 linguri ulei masline
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne alla Bolognese:

Bechamel: Se topeste untul, apoi, se ia de pe foc si se adauga faina cernuta, se mesteca bina, pana nu mai sunt cocoloase. Se pune din nou pe foc, se adauga laptele caldut, treptat, mestecand mereu . Se lasa pe foc cateva minute, apoi se mesteca mereu , pana incepe sa se ingroase. Se sareaza si se condimenteaza cu nucsoara, apoi se mesteca pana devine dens, mai gros decat este in mod normal sosul bechamel. Tot procesul dureaza 10-15 minute.

Ragu alla Bolognese:  Ceapa, morcovul si telina se soteaza in uleiul si untul incinse, pentru cateva minute, pana legumele incep sa se inmoaie. Se taie marunt pancetta (sau chiar se da prin masina de tocat carne) si se adauga impreuna cu carnea tocata in tigaie. Se lasa pe foc mic, mestecandu-se din cand in cand vreo 30 minute, pana ce carnea isi schimba culoarea. Se adauga vinul, lasandu-se pe foc pana cand se absoarbe in totalitate. Apoi se adauga pasta de tomate amestecata cu supa de vita. Se lasa la foc mic, 1h15'. Se adauga apoi laptele si se mai lasa 15-20 minute pe foc.

Foile se fierb 3 minute in apa sarata cu ulei. Atentie la scursul lor, sa nu fie asezate una peste cealalata, ca se pot lipi!

Tava (nu stiu ce dimensiuni are, insa este cam 2/3 din tava de aragaz) se unge bine cu ulei de masline. Se intinde un strat foarte subtire de ragu, ce va fi baza pentru lasagne si nu va permite arderea lor pe fund.  Se aseaza un strat compact de foi. Apoi urmeaza un strat de bechamel si dupa aceea un strat de ragu. Peste se presara un strat generos de parmezan.  Si se reia asezarea lor, incepand cu foile si apoi celelalte straturi.

Se baga la cuptorul preincalzit, cam 1 ora la foc mic-mediu.  se lasa sa se racoreasca 15 minute in tava, inainte de a fi scoasa, pentru a-si mentine forma - sa nu se destrame.


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne alla Bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

20.11.2011, 00:48

Pare complicat , dar va spun eu inceputul e greu , mai apoi nu te mai lasi de lasagne

MyCookingLife 1

20.11.2011, 14:30

Ai dreptate, Mihaelar63, este atat de gustoasa, incat, nu ai cum renunti la ea!

Lau 1

20.11.2011, 20:59

place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lasagne cu pesto