Lasagne cu cannelloni şi carne de porc

de diaconta in Paste, 15 Iul 2012 | 4864 vizualizari

 

Dacă tot mai aveam nişte cannelloni şi foi de lasagne,m-am gândit cum ar fi să le combin.Eu zic că le-a plăcut aşa împreună.Un fel de 2 în 1.

 

INGREDIENTE

  • 10 foi lasagne şi tot atâtea tuburi de cannelloni

Pentru sosul de carne:

  • 400 gr carne de porc tocata
  • 0 ceapa uscata
  • O ceapa verde
  • 400 gr suc de rosii
  • Un morcov
  • 3 catei de usturoi
  • Sare,piper,boia de ardei
  • Ulei
  • busuioc

Pentru sosul bechamel:

  • 800 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 60 gr unt
  • Sare,piper alb,nucsoara

Mai avem nevoie de 300 gr cascaval sau mozzarella

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne cu cannelloni şi carne de porc:

Preparam mai întai sosul de carne.

Intr-o cratita calim ceapa taiata marunt si morcovul facut „fideluta” (fasii lungi) cu putin ulei.Punem apoi putina boia si carnea pana se prajeste putin.Condimentam si adaugam putina apa ca sa fiarba.

Dupa ce s-a inmuiat putin,adaugam sucul de rosii,usturoiul si busuiocul.Lasam pana cand carnea este fiarta.

Pregatim si sosul bechamel.

Intr-o cratita topim untul,punem faina si amestecam sa se prajeasca putin.Apoi punem laptele caldut si amestecam cu telul sa nu se faca cocoloase.

Lasam pana cand prinde consistenta.

Nu trebuie sa fie un sos foarte gros.

Condimentam.

Intr-o tava ceramica asezam mai intai un strat de sos bechamel.Apoi un rand de foi lasagne.Sos bechamel,sos de carne,apoi un rand de cannelloni in care am pus sos de carne.

Urmeaza iar sosuri,foi lasagne si iar sosuri.

Deasupra razuim cu generozitate cascaval.

Punem la cuptor pana cand foile se înmoaie si se rumeneste deasupra.

Se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne cu cannelloni şi carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

dakris 1

16.07.2012, 07:44

mmm...yammy!

oana_pisicutza16 1

16.07.2012, 10:18

demential

Sim0na 1

16.07.2012, 11:17

Cred ca-o o luna de cand vreau sa fac cannelloni.. Am tot ce-mi trebuie.. numa` timp nu
Asa ca.. sa pun la pachet si d-astea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagne cu pesto