Laste cu ulei de seminte de dovleac

de Meea in Paste, 22 Apr 2016 | 4850 vizualizari

 

 Ce inseamna sa ai timp liber...s-au adunat in doar cateva zile,muuulte retete pe caare abia astept sa vi le prezint. Reteta de astazi nu face parte din categoria "retete usoare pentru stomac",insa promit sa revin dupa Paste cu una! :)

        Laste,sau cum le spunea bunica mea-surcele! Este mancarea mea preferata din copilarie,ok a mea si a tatalui meu! Cand mergeam la tara,la bunica, ma astepta intotdeauna cu o tigaie de cartofi prajiti sau cu surcele....uuuhhm sunt atat de gustoase! Poate ca nu pare,sincer denumirea de "ulei de seminte de dovleac" nu m-a prea atras nici pe mine,nu sunt fan dovleacului. TOTUSI, acest ulei m-a dat pe spate in combinatie cu lastele

-KSSS

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 1kg faina (sa iasa masa bogata!:)) )
  • 3 oua
  • apa calduta
  • sare
  • ulei de seminte de dovleac
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Laste cu ulei de seminte de dovleac:

    Deja incep sa ma mai invat cu framantatul ahaha:))-TOT NU IMI PLACE FRAMANTATUL(sa fie clar)-.  Asadar,punem faina intr-un castron mare,lasand un cuibusor in mijloc. In golul lasat din mijlocul fainii punem cele 3 oua batute si putina sare.

   Amestecam usor faina cu ouale,adaugand treptat si apa calduta. Adaugam cate putin,pana ce compozitia se leaga si avem un aluat (mai adaugati si faina la nevoie). Aluatul il impartim in 4 si intindem pe rand fiecare bila in foaie subtire.

  Taiem apoi laste si mai mari si mai mici,si mai late si mai inguste ahaha:)). Deci,taiem lastele in functie de rabdare,in fasii lungi.

   Lastele le intindem pe o foaie maare si le lasam la uscat peste noapte (daca sunteti nerabdatori,ca mine,le lasam la uscat macar 2-3 ore).
        Punem apa la fiert impreuna cu o lingura cu sare si cand fierbe adaugam lastele si le lasam la fiert. Le scurgem de apa si le intindem pe masa sa se usuce bine de apa ramasa.

    Si, insfarsit,le servim alaturi de uleiul de seminte de dovleac si putina sare!

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2016/04/laste-cu-ulei-de-seminte-de-dovleac.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Laste cu ulei de seminte de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rigatoni cu carnaciori si suc de rosii