Legume de vara gratinate

de simona119 in Mancaruri de legume, 11 Iul 2012 | 15603 vizualizari

 

O mancare usoara, racoritoare, si foarte simplu de pregatit :)

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 2 vinete
  • 1 ou
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 conserva de rosii
  • unt
  • 250 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume de vara gratinate:

Dovleceii si vinetele se taie rondele si se frig in tigaie cu foarte putin unt.

Sucul de rosii se paseaza bine impreuna cu 1 lingura de ulei de masline, oregano, busuioc, si cele doua capatani de usturoi. Ungeti un vas termorezistent cu unt, asezati toate rondelele de dovlecei si vinete, si adaugati deasupra tot sosul de rosii. Puneti capacul si dati la cuptor pentru aprox 20-30 minute (cat sa scada putin sosul). Scoateti vasul din cuptor, presarati cascavalul ras deasupra, si dati din nou la cuptor, de data aceasta fara capac, pana cand cascavalul se topeste si face crusta aurie.

Lasati sa se raceasca si serviti simplu sau impreuna cu piept de curcan la gratar.

Si delicios si sanatos ;). Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume de vara gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete