Legume la cuptor

de Pushaa in Mancaruri de post, 31 Mar 2014 | 7819 vizualizari

 

Este o mancare simpla, poate fi servita ca atare sau garnitura.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 300 gr ciuperci
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa alba
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 2-3 fire usturoi verde
  • condimente: sare, piper, delikat, cimbru, boia dulce
  • ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la cuptor:

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, ciupercile le taiem in patru(daca sunt mai mici le puteti lasa intregi), morcovii eu i-am taiat fasii dar ii puteti taia si rondele. Ceapa alba o taiem fideluta iar ceapa verde bucatele mai marisoare. Usturoiul verde il taiem marunt.

Toate legumele le punem intr-o tava cu putin ulei. Condimentam dupa gust si amestecam bine. La final punem apa cat sa fie la nivelul legumelor. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor. Dupa 15-20 minute, cand incepe sa fiarba luam folia de pe tava si lasam la cuptor pana cand sunt gata cartofii (ii verificam cu furculita).

Legumele vor fi gata in cca o ora.

TIPS-URI

1

Din cand in cand mai intoarcem legumele, altfel raman uscate pe o parte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor