Legume la cuptor

de Bucataras in Mancaruri de post, 12 Dec 2019 | 6156 vizualizari

 

Nimic mai simplu decat sa arunci tot felul de legume, divers colorate intr-o tava, sa le presari ierburi aromate, un strop de ulei si sa le dai la cuptor. Poti incropi o cina de post rapida, hranitoare sau o garnitura sanatoasa pentru o friptura. Iar posibilitatile sunt infinite, poti combina ce legume vrei, trebuie doar sa tii cont de timpii diferiti de coacere si sa adaugi legumele treptat in tava. 

 

INGREDIENTE

  • ceapa rosie
  • varza de Bruxelles
  • zucchini
  • gogosari
  • cartofi
  • usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • ierburi aromatice
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la cuptor:

Pune cuptorul la incalzit la 200 grade.

Pune cartofii la fiert intai, pentru ca timpul lor de preparare e mult mai mare decat al celorlate legume. Cand sunt aproape fierti scurge-i de apa. 

Curata, spala si taie toate celelalte legume in cuburi de dimensiuni potrivite, apoi raspandeste-le pe toate intr-o tava. 

Presara peste ele sare, piper si ierburi aromatice (mie imi place sa pun cimbru, busuioc, chiar menta), apoi ulei. Amesteca-le usor cu mainile si pune tava la cuptor pentru 25-30 minute. 

Verifica-le la jumatatea timpului de copt si intoarce-le pe ambele parti. Lasa-le la cuptor pana capata o usoara nuanta rumena, sau mai putin daca le preferi usor crocante. 

Daca nu tii post, poti servi legumele la cuptor impreuna cu un sos de iaurt cu menta, sau simple alaturi de o portie de friptura.  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba rosie cu perisoare din cartofi (prajiti)