Legume mediteraneene si snitzel crocant

de MyCookingLife in Pui, 1 Aug 2011 | 11491 vizualizari

 

Vara, cald, atmosfera boema cu gandul la vacanta, cine are chef sa stea in bucatarie sa pregatesca merinde complicate ce necesita mult timp? ... Insa, mereu se gaseste cate o alternativa la indemana oricui. Partea buna este ca, sunt extraordinare!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 2 vinete
  • 3 rosii
  • 3 ardei grasi (de preferat rosii, pentru efectul vizual)
  • cam 8 felii de mozzarella
  • 3 linguri parmezan ras
  • 5 linguri pesmet
  • busuioc tocat marunt
  • ulei de masline
  • 1 pipept de pui, dezosat, taiat si batut cu ciocanul de snitele
  • faina
  • 2 oua
  • fulgi porumb sarati faramitati doar putin in mana (nu macinati)
  • praf de usturoi
  • putina boia dulce
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume mediteraneene si snitzel crocant:

Se feliaza legumele, cat mai subtire, apoi se sareaza. Se aseaza feliile de legume si mozzarela pe randuri, alternandu-le, intr-o tava unsa foarte bine cu ulei. Pesmetul se amesteca cu parmezanul ras, busuiocul si 2-3 linguri ulei. Se acopera legumele din tava cu acest amestec. Se dau la cuptor la foc potrivit, 45-50 minute, pana incep sa se stafideasca, iar pesmetul de deasupra sa se rumeneasca.

Snitelele se dau prin oul batut cu sare si piper, apoi prin faina, apoi din nou prin ou si la final prin fulgii de porumb amestecati cu praf de usturoi si boia. Se prajesc in baie de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume mediteraneene si snitzel crocant" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

naomy 1

02.08.2011, 19:38

espectacular maine o sa fac si eu ,prea bine arata felicitari

MyCookingLife 1

06.08.2011, 01:13

Ma bucur tare mult ca va place! Multumesc!

MyCookingLife 1

06.08.2011, 01:14

@naomy, spune-ne cum au iesit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu cocos si jumari de pasare in vas de lut