Legume pentru ciorbe

de Criss in Conserve, 8 Oct 2013 | 6701 vizualizari

 

Am vazut La Vera in bucatarie o reteta de legume pentru ciorbe si mi-a placut cum arata si mai ales m-a incantat ideea ca ma scuteste de munca iarna cand zilele sunt mai scurte si timpul insuficient pentru gatit. In general nu sunt adepta conservelor de acest fel, dar uneori poate fi o idee buna sa iau pur si simplu un borcan din camara, fara sa mai pierd vremea curatand si tocand legumele ;) Sa vedem daca ma va satisface gustul lor...
Cantitatile sunt orientative, eu n-am cantarit nimic.

 

INGREDIENTE

  • -morcovi
  • -ardei gras si kapia
  • -patrunjel (radacina si frunze)
  • -telina (radacina si frunze)
  • -rosii (mai putine decat restul legumelor)
  • -sare grunjoasa
  • -1 plic conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume pentru ciorbe:

Legumele se curata si se spala in apa rece. Radacinoasele se dau pe razatoarea mare, ardeii, rosiile si verdeata se toaca marunt. Se adauga sare neiodata (sare grunjoasa pentru conserve).  Eu nu am cantarit dar trebuie pusa destul de multa sare. Se adauga si plicul de conservant, se amesteca toate bine si se lasa 2-3 ore timp in care legumele vor lasa zeama. Se pun in borcane sterilizate si se aseaza pe raft in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume pentru ciorbe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Amestec pentru ciorbe