Lemon-lime sorbet

de dentistutza in Cocktail, 8 Aug 2010 | 5477 vizualizari

 

Ceva extrem de racoros pe canicula. Este atat de bun si de parfumat incat merge servit si ca inghetata dar si ca granita, naturala,fara aditivi.
Eu l-am facut cu ajutorul masinutei pentru inghetata, dar poate fi pus direct la congelator cu conditia ca la fiecare ora sa-l amestecam cu ajutorul unei furculite. Asta ar lungi timpul de asteptare cu circa 4 ore.

 

INGREDIENTE

  • 2 lamai mari si zemoase
  • 2 limes
  • 300 gr. zahar
  • 450-500 ml apa
  • 2 linguri vodca sau lichior de lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon-lime sorbet:

Apa cu zaharul si un pic de razatura de lime se pun la fiert pe foc iute cam 5 minute. Se lasa sa se raceasaca complet.

Lamaile si limetele se storc bine.Eu am pus si pulpa rezultata. Se adauga  alcoolul care va impiedica intarirea peste masura in congelator.

Se combina cele doua lichide si se pun in masina de inghetata cam 40 minute.

Se poate pastra intr-un recipient cu capac la congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon-lime sorbet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cocktail "curcubeu" de lamaie