Lichior de casa Limoncello

de katty in Bauturi, 19 Ian 2020 | 2786 vizualizari

 

Bunatati de Craciun!
Credeti ca lui Mos Craciun nu ii place sa  bea ceva? Ei, na! Bineinteles ca ii place! Eu o sa il ademenesc cu un Limoncello de casa.
Reteta este foarte simpla, doar ca necesita foarte mult timp (1 luna), deci trebuie sa ne amintim din timp sa ne apucam de treaba daca vrem un Limoncello delicios de Craciun.

 

INGREDIENTE

  • 4 lamai bio (coaja )
  • 250 ml palinca 70 grade sau alcool
  • 400 ml apa
  • 250 gr zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior de casa Limoncello:

Spalam bine lamaile si cu un cutit de legume curatam bine toata coaja, avand grija sa nu luam din partea alba.

Punem cojile intr-un borcan cu capac si turnam palinca peste ele.

Punem capacul si le punem intr-un loc racoros.

Nu uitam ca in fiecare zi sa trecem pe la ele sa le mai agitam putin.

Le tinem la macerat cel putin 10 zile, insa cu cat le vom tine mai mult gustul va fi mai intens.

Eu le-am tinut cam 20 de zile. 

Dupa ce a trecut perioada punem intr-o craticioara apa cu zaharul si le dam cateva clocote. Racim siropul apoi turnam peste el cojile de lamai cu palinca. Lasam la infuzat 15 minute, apoi  trecem prin sita lichiorul.

Nu, nu va bucurati, caci inca nu este bun de baut. Puneti limoncello intr-o sticla care se inchide etans si uitati de ea inca vreo 10 zile.

Acum e timpul sa savurati o portie de Limoncello. Il puteti bea ca aperitiv sau ca digestiv dupa masa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de casa Limoncello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

20.01.2020, 04:43

katty 1

20.01.2020, 08:00

cristina, normal ca de asta s-au evaporat. Doar nu credeai ca cineva a indraznit sa umble la ele?

Gherca Daniela 1

26.01.2020, 09:18

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Oranjada