Lichior de oua

de katty in Bauturi, 27 Dec 2016 | 5726 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • 400 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 500 ml tuica tare
  • 1 plic zahar vanilat
  • frisca ptr decor
  • scortisoara macinata si baton ptr decor

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lichior de oua:

Frecam galbenusurile cu zaharul intr-un vas cu fundul dublu pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam laptele caldut si omogenizam.Punem zaharul vanilat si frisca si amestecam bine. Asezam vasul pe foc mic  si amestecam continuu pana compozitia se ingroase. Lasam compozitia la racit, apoi adaugam tuica incet, amestecand continuu. Turnam lichiorul in sticla si o pastram la rece. Servim lichiorul in pahare decorat cu frisca si scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lichior de oua