Limba de porc cu sos de ceapa si galuste de faina

de trifadalia in Porc, 20 Mar 2018 | 2281 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • galuste:
  • 3 oua
  • 6 linguri de faina
  • sare
  • 50 gr de unt
  • 300 gr de limba
  • 300 gr ceapa
  • 250 ml supa in care a fiert limba
  • 100 gr suc de rosii
  • 100 ml vin alb
  • 1 foaie de dafin
  • 50 ml ulei
  • sare si piper
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba de porc cu sos de ceapa si galuste de faina:

Se bat ouale cu furculita, se adauga treptat faina pana rezulta un aluat molcut.

Se pune apa la fiert cu putina sare, cand fierbe, se formeaza galustele cu o lingura sau cu forma. Se lasa la fiert la foc mediu, 2 sau 3 minute, acoperita cu capac intredeschis. Se scot intr-o strecuratoare, se spala scurt si se pun in oala cu uleiul incins.

 Limba se curata si se spala bine. Se fierbe 1 sau 2 ore pana ce intra furculita bine in ea, iar pielita de pe varful limbii se desface la varf. Atunci este fiarta limba care se curata asa fierbine; dupa racire ea se va curata mai greu. Limba curatata de pielita se taie felioare de cca. 1 cm grosime. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana devine lucioasa. Se adauga apoi toate ingeredientele, limba taiate felioare su supa in care a fiert limba cat sa o acopere. Oala se da la cuptor 20-30 minute pana se formeaza un sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de porc cu sos de ceapa si galuste de faina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

vasimur 1

20.03.2018, 10:57

RODIMUR 1

20.03.2018, 14:01

trifadalia 1

20.03.2018, 14:13

multumesc de apreciere, dar cine mananca limba ( nu toti mananca aceasta parte de carne) reteta este delicioasa de te lingi pe botic

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Varza alba cu afumatura