Limba de vita cu sos si masline

de Oana in Vita, 28 Apr 2009 | 26028 vizualizari

 

Mama ne facea mereu mancarica asta, e tare buna, buna, buna!

 

INGREDIENTE

  • o limba mare de vita
  • cativa catei de usturoi
  • 3 linguri cu bulion
  • 200 g masline negre  fara samburi
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba de vita cu sos si masline:

Mai intai trebuie sa curatam limba…cam neplacut procedeul…dar trebuie :), merita efortul! Punem pe foc o oala cu apa si sare, iar cand clocoteste lasam limba acolo vreo 5 minute. Acoperim cu un capac si oprim focul. O mai lasam inca 5 minute acoperita, apoi o scoatem si o curatam bine de piele. O taiem rondele de grosimea unui deget si o punem apoi la fiert cu sare, piper si foi de dafin. Cand este fiarta o mutam intr-un vas de iena, adaugam bulionul si zeama in care a fiert, maslinele si apoi o bagam la cuptor 20  de minute. Spre final adaugam usturoiul pisat.

TIPS-URI

1

In sos se poate adauga un pahar de vin alb.

2

La final se pot adauga in sos si rondele de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de vita cu sos si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
File de vita a la grill,cu garnitura de ciuperci si masline