Linguine con vongole

de LauraO in Paste, 3 Feb 2011 | 5709 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3/4 pachet linguine
  • 450 g midii congelate, cu cochilie
  • 3 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi feliati
  • 1-2 chilli uscati
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 legatura patrunjel tocat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linguine con vongole:

Am fiert linguinele (cam 3/4 din pachet) conform instructiunilor de pe ambalaj.  Intr-o tigaie antiaderenta am incins 3 linguri ulei de masline si am calit 4 catei de usturoi feliati si chilli uscat dupa gust timp de 3 minute.                                   

Se adauga 450 g midii congelate (sau proaspete) cu tot cu cochillii si se calesc un minut. Am pus 1 pahar de vin alb demi-sec si am sotat cateva minute pana s-au deschis midiile. Cele care nu s-au deschis le-am aruncat. Am potrivit de sare si piper (nu e nevoie de multa sare, scoicile sunt deja sarate) si pentru extra-savoare am adaugat cateva rosii uscate la soare taiate bucatele.              

Pastele fierte si scurse le-am amestecat cu sosul in tigaie impreuna cu o legatura de patrunjel tocat. Se servesc fierbinti, cu si mai mult patrunjel tocat deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Linguine con vongole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

LauraO 1

06.02.2011, 12:34

Multumesc pt primirea claduroasa si pentru sfaturi.

cismaru_nicoleta 1

10.02.2011, 01:16

Mamaaa...Laura...ce-i aici..abia acum vad...cat de bine arataaa

Bya Ralu 1

14.12.2012, 10:43

vongole sunt cele micute,acestea sunt cozze

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu scoici