Linguini cu sos si pui

de Constelatialeu in Paste, 19 Mar 2019 | 3194 vizualizari

 

Eu nu-s prea fana paste, imi trag niste macarale cu branza si cam atat. Asta nu inseamna ca nu fac genul asta de mancare. Si cum imi ramasese dintr-un pui pe sticla, am zis ca-i pacat de pieptul si copanul care a ramas. Aveam niste paste numite  linguine - pinguine.....si binenteles pentru farfuria mea niste parmezan....

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste linguine
  • 250 g pasta de tomate passata
  • 250 g pui ( piept si un copan pregatit la cuptor pe sticla )
  • 30 g unt
  • piper
  • sare
  • parmezan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linguini cu sos si pui:

Intr-o oala punem 2 l apa cu sare si lasam sa clocoteasca, apoi punem pastele linguini la fiert.

Separat taiem puiul cubulete mici, punem la incins tigaia wok, adaugam untul si-l lasam sa se topeasca apoi adaugam pasta de tomate, presaram piper si sare dupa gust, adaugam in sos 2-3 linguri din apa in care fierb pastele, la final adaugam carnea de pui si lasam sa fiarba cca 5-6 min la foc mic. Farfuria mea  fost doar lingune si parmezan fara numar......iar sosul cu carne l-am mancat separat, ca asa am eu pitici pe creier. Pe cealalta farfurie am asezat linguinele ca un cuib, am presarat putin parmezan si-n mijloc am pus sosul cu pui. Gata cina si astept ''specialistii'' in paste care sa spune verzi si uscate cum ca nu-i ok, de parca eu mananc cum vor unii si altii, eu mananc cum vreau eu dupa gusturile mele si ale familiei mele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Linguini cu sos si pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paste gratinate cu pui