Linte cu cârnaţi

de articook in Mancaruri cu carne, 16 Iun 2010 | 8069 vizualizari

 

Lintea se prepara usor, si are gustul asemanator cu cel de fasole batuta,
e mult mai buna si are foarte multe proprietati.

 

INGREDIENTE

  • linte verde uscata 350 g
  • 2,3 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • carnati
  • patrunjel verde
  • ulei de masline
  • otet balsamic
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte cu cârnaţi:

Se spala lintea, din mai multe ape. Se pune in vasul in care va fierbe si se toarna apa cat sa o acopere, se adauga si rosiile { puteti folosii rosii proaspete sau rosii intregi din conserva } puneti si usturoiul asa cum e, nu il curatati de coaja. Dupa ce a inceput sa fiarba, reduceti focul si lasati la fiert de la 30 de minute pana la 1 ora, amestecati din cand in cand. Trebuie fierte la foc lent.

Carnatii sunt cei mai buni daca sunt proaspeti nu semipreparati, se gasesc in supermarketurile care isi produc propriile preparate din carne, sunt din carne de porc si puteti sti daca sunt proaspeti dupa culoarea lor, cei care au culoarea rosu deschis sunt proaspeti. Se pregatesc carnatii pentru a fi pusi in cuptor, puneti cuptorul pe 160°C si selectati programul de ventilare.

Intr-o tava turnati ulei de masline si asezati carnatii peste, ungeti-i bine cu uleiu din tava, pe urma puneti-i in cuptor de la 15 minute in sus, se lasa pana cand sunt aproape arsi pe deasupra. Cand e gata lintea, scoateti usturoiul pe care il veti decoji si pisa, pentru a fi pus inapoi peste linte, ii va da un gust mai bun. Lintea se condimenteaza ca si o salata folosind dublu cantitatea de ulei de masline. Turnati cam 6 linguri de ulei de masline, pt inceput, si 4 linguri de otet balsamic, puntei sare si piper.

Dupa ce sunt gata asezati lintea in vasul din care veti servi, presarati patrunjel proaspat, si puntei carnatii pe deasupra.

Pofta buna!  Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Linte cu cârnaţi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (4)

liana_geicu 1

16.06.2010, 21:22

Pozele pe care le faci sunt senzationale. (ce aparat folosesti: este unul profesional?) Daca nu te uiti atent, ai zice ca farfuria cu mancare este chiar in fata ta! Super...felicitari!

nadina73 1

17.06.2010, 18:20

si eu vreau o portie

mirela72 1

30.11.2010, 14:02

am gatit si eu reteta ....e delicioasa


[bs:

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Coaste si carnati in sos de rosii cu pilaf de orez