Linte-reţeta clasică spaniolă

de Ade200 in Mancaruri de legume, 10 Iun 2012 | 8776 vizualizari

 

Deşi pe vremuri era prezentă şi pe la noi, acum o redescoperim. În Spania şi Franţa este foarte folosită, aşa că să ne inspirăm din cultura lor gastronomică!

 

INGREDIENTE

  • ¼ kg de linte
  • 1 chorizo /cârnat spaniol picant
  • ½ cană de hamon/şuncă de porc, afumată
  • 1 ceapă mare
  • ½ cană de ulei de măsline
  • 1 pahar de vin pentru gătit (opţional)
  • 1 frunză de dafin
  • 2 morcovi mari
  • 3 cartofi mijlocii
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 doză de şofran(opţional)
  • sare şi piper după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Linte-reţeta clasică spaniolă:

Se pune lintea  la înmuiat 30 de minute. Între timp, se taie şunca cubuleţe, chorizo în felii, morcovii în felii  subţiri şi cartofii în sferturi.

Se scurge lintea şi se pune într-o cratiţă, acoperind-o cu apă rece. Se lasă la fiert; când începe să se înmoaie se adaugă  restul ingredientelor: morcovii, cartofii, carnea, şofranul,dafinul, vinul.  

Se taie mărunt ceapa  şi se căleşte într-o tigaie cu puţin ulei. Usturoiul se taie şi se adaugă la ceapă, călindu-se până devin translucide.  Se adaugă la linte, se sărează şi se piperează.


VARIANTĂ 1 (vegetariană): 

La reţeta de mai sus se pot adăuga: napi, fasole păstăi, ardei roşu şi verde.  Dacă sunteţi vegetarieni, nu mai puneţi carnea. La servire, presăraţi verdeaţa dvs. preferată. Eu am pus pătrunjel!

VARIANTĂ 2: Pentru cine preferă slănina sau costiţa şi alt tip de cârnaţi, se poate face astfel, prăjindu-le puţin înainte. 

În Venezuela nu se pune dafin, ci mult coriandru. Inainte de a stinge focul, se adaugă puţin chimen pudră.

 



TIPS-URI

1

Lintea ce rămâne de la masă se păstrează la frigider, iar a doua zi e şi mai bună. Când o reîncălziţi, adăugaţi puţin vin sau coniac.

2

Pablo González , un bucătar spaniol celebru, ne împărtăşeşte unul din secretele sale: . "Lintea se face cum o facem noi de obicei, există doar un mic truc, pe care merită să-l încercăm. Când începe să fiarbă, se adaugă: doi căţei de usturoi prajiţi în ulei de măsline, cu o coajă de pâine în bucăţi mici, de asemenea, prajite. cu usturoiul . Se trece totul prin blender şi se adaugă la apa de gătit din linte, Este grozav. "

3

¡¡¡BUEN PROVECHO!!! Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Linte-reţeta clasică spaniolă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocanita de cartofi noi cu marar si scarita afumata - Reteta savuroasa si satioasa

de laura_n 7

ieri la 17:26

Dulceata de visine - Reteta unui deliciu dulce-acrisor

de Caty 2

ieri la 16:42

Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

ieri la 10:26

Aripioare tavalite in fulgi de porumb - Reteta delicioasa pentru aripioare crocante

pe 06.06 la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

pe 06.06 la 12:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastă de linte