Lipie cu seminte de ovaz

de FlaviaD in Piine, 5 Sep 2013 | 4606 vizualizari

 

Cine mai face in ziua de azi lipie? Nu stiu daca mai face cineva, dar eu am facut si imi place ce a iesit, le-am mancat cu placere. E drept ca nevoia te pune la treaba, daca n-as fi ramas fara paine in casa, poate ca nu m-as fi apucat sa fac lipii :P Din cantitatile prezentate aici, mie mi-au iesit 6 lipii.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina neagra
  • 200 g faina de secara
  • 1 praf de sare
  • condimente: busuioc, oregano, cimbru, piper alb
  • seminte de ovaz
  • apa (cat considerati ca aluatul sa fie bun de intins)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie cu seminte de ovaz:

Am amestecat faiana neagra cu faina de secara in proportii egale; as fi pus si tarate de grau, dar m-am temut ca nu se incheaga coca, insa voi incerca cu alta ocazie. Am amestecat cu o cantitate potrivita de apa si cu un praf de sare, oregano, busuioc , pier alb si cimbru. Am pus condimente in aluat fiindca am dorit sa fie ceva mai aromata lipia.

Am framantat bine de tot aluatul, fara sa-l las la dospit si fara drojdie sau alti aditivi. Cand am considerat ca s-a omogenizat, m-am uns cu ulei de masline pe maine si am impartit in mai multe parti egale. Cu mana am dat o forma lipiei, din poza reiese ca sunt usor denivelate tocmai pentru ca le-am intins direct cu mana si apoi le-am mai asezat cu podul palmei pe fundul tigaii. Pe deasupra am presarat si fulgi de ovaz, datorita uleiului ele se vor lipi de suprafata lipiei, insa pentru a nu le pierde prin tigaie, am impins putin cu degetele pentru a intra in aluat.

Apoi am asezat pe rand fiecare lipie in tigaie, intorcand periodic de pe o parte pe alta. Daca nu aveti o tigaie anti-aderenta, puteti picura 2-3 picaturi de ulei in tigaie. Lipiile se vor rumeni frumos pe ambele parti, de asemenea si semintele de ovaz. Alte detalii gasiti pe www.gatituleojoaca.net.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie cu seminte de ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lipie